您好,欢迎来到纷纭教育。
搜索
您的当前位置:首页南京市六年级英语阅读理解专项练习( 10篇含答案解析)

南京市六年级英语阅读理解专项练习( 10篇含答案解析)

来源:纷纭教育
南京市六年级英语阅读理解专项练习( 10篇含答案解析)

1.

Every country has its favourite food. It's because of their different eating habits and lifestyles. In America people usually work hard and keep busy. They think, \"Time is money.\" They wouldn't like to spend much time eating. You can find that they eat fast food on weekdays quite often. There are lots of ways of cooking Western food. They think meat and milk are important. So the ways of cooking meat and products from milk are also important. Chinese food have different tastes, too. For example, the most famous four tastes: Chuan, Lu, Su, Yue. People not only want to eat healthy food but also want to see the beautiful colours. The food should smell nice and taste delicious, too. There are many vegetables in Chinese food. In China, eating is a kind of culture. You can study it and enjoy yourself.

1.People in every country have their own eating habits. 2.There are four tastes all over the world.

3.There aren't lots of ways of cooking Western food.

4.American people like fast food because they work hard and keep busy. 5.In China, eating is a kind of culture.

6.Only western food is healthy food. and has beautiful colours, nice smell and delicious tastes.

【答案】 1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 6.F

【解析】 【分析】

本篇文章难度适中,主要讲述不同的国家有不同的饮食习惯和风格,并以中国和美国为例来说明这一观点。

1.细节理解题。根据Every country has its favourite food. It's because of their different eating habits and lifestyles“每个国家有它最喜欢的食物,这是因为他们不同的饮食习惯和生活方式”可知,每一个国家的人有他们自己的饮食习惯,故填T。

2.细节理解题。根据Chinese food have different tastes, too. For example, the most famous four tastes: Chuan, Lu, Su, Yue“中国的食物也有不同的味道,例如最著名的四个口味:川菜、鲁菜、苏菜和粤菜”可知,在中国最出名的四大菜系为川菜、鲁菜、苏菜和粤菜,所以世界上不止四种口味,故填F。

3.细节理解题。根据There are lots of ways of cooking Western food可知,有许多制作西餐的方法,故填F。

4.细节理解题。根据In America people usually work hard and keep busy. They think, \"Time is money.\" They wouldn't like to spend much time eating. You can find that they eat fast food on weekdays quite often“在美国,人们通常努力工作和保持忙碌,他们认为“时间就是金钱”,他们不想花费很多时间在吃上,你可以发现他们在工作日经常吃快餐”可知,美国人喜欢吃快餐因为他们努力工作并且保持忙碌,故填T。

5.细节理解题。根据In China, eating is a kind of culture可知,在中国,吃是一种文化,故填T。

6.细节理解题。根据People not only want to eat healthy food but also want to see the beautiful colours. The food should smell nice and taste delicious, too“人们不仅想吃健康的食品,而且他们也想要看这种美丽的颜色。也要闻起来香,吃起来可口”可知,中国的食物也是有美丽的颜色、香的味道以及品尝可口。故填F。

【点睛】

“正误判断型阅读理解题”解题思路:

(1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。

(2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。

(3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。

例如第3题,题干含义为“做西餐没有许多方法”。 根据There are lots of ways of cooking Western food可知,有许多制作西餐的方法,故填F。

2.Choose the best answer (根据短文内容,选择恰当的答案)

Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and aunts and uncles. Some people's families are very small, with no brothers or sisters.

Betty has got a big family. There are seven people in her family. She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister. Betty lives with her parents in a house, It has got four rooms and it has got a garden. It is not big but it is beautiful. Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle.

Tom hasn't even got a brother or sister. There are only four of them-his mother, father and Tom-and Grandma of course. They have a small family. Tom's parents

work in the same company. They go to work by car. Tom walks to school because the school is near his house.

1.Some people have _______ families, with lots of brothers and sisters. A.small B.big C.happy D.unhappy 2.Betty has ___________ brothers, but ___________sister(s). A.three, two B.four, one C.four, no D.seven, one 3.Tom has __________ sisters and ___________ brothers.

A.two, one B.no, no C.one, two D.three, no 4.Tom goes to school _____________. A.by bicycle B.by car C.on foot D.by bus

5.Betty's parents go to work by ____________. Tom's parents go to work by __________.

A.bicycle, car B.car, bicycle C.taxi, car D.car, bus 【答案】 1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 【解析】 【分析】

有些人有一个大家庭,他们的家里有很多人;还有些人有一个小家庭,家里的人很少。这篇短文分别给我们介绍了有一个大家庭的Betty和有一个小家庭的Tom。

1.细节理解题。根据短文的开头Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and aunts and uncles.可知,有些人有一个大家庭,家里有很多兄弟姐妹、叔叔、姑姑。由此可知应选B。

2.细节理解题。根据短文第二段中She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister.可知,Betty有四个兄弟,但是她没有姐妹。由此可知应选C。

3.细节理解题。根据短文第三段中Tom hasn't even got a brother or sister.可知,Tom既没有兄弟,也没有姐妹。由此可知应选B。

4.细节理解题。根据短文最后一句话Tom walks to school because the school is near his house.可知,Tom每天步行去上学,因为学校离他家很近。C选项中on foot意为“步行”,故选C。

5.细节理解题。根据短文第二段中Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle.可知,Betty的父母骑自行车去上班;根据短文第三段Tom's parents work in the same company. They go to work by car.可知,Tom的父母开车去上班。由此可知应选A。

【点睛】

这篇短文给我们介绍了Betty和Tom两人各自的家庭情况。短文主题明确,内容贴近教材主题和学生们的日常生活,容易理解。题型是阅读理解,考查学生们快速阅读概括大意、搜索文章细节信息以及根据文意进行合理的推测和判断的能力。题目设置以细节理解题为主,考查学生们对文章事实信息的理解。做题时,应先通读短文,了解文章的大意和主题;然后根据题目所问,或利用关键词,锁定文章相关语句,结合选项作答。例如第2小题,根据题干中关键词Betty可定位到第二段,根据这一段中She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister.可知,Betty有四个兄弟,但是她没有姐妹。由此可知应选C。再如第5小题,题目问及的是Betty的父母和Tom的父母,分别在第二段和第三段中,注意关键词parents以及表示交通工具的名词,就可以快速找到答案。

3.(题文)阅读理解。 Alice: Good morning, Bob. Bob: Good morning, Alice. Alice: Bob, this is Grace. Bob: Hi, Grace. Grace: Hi, Bob.

Alice: Oh, what is that? Bob: It’s my green key. Alice: What’s this? Bob: It is a ruler.

Alice: Is it your (你的) ruler?

Bob: No. My ruler is red. This ruler is blue. Alice: Grace, is it your ruler? Grace: Oh no. It is Frank’s ruler. Alice:40 .

1.(小题1)Alice and Bob meet (遇见) ________. A.in the morning B.in the afternoon C.in the evening D.at night (在夜里) 2.(小题2)Bob’s ________ is green. A.key B.pen C.map D.jacket

3.(小题3)The ruler is ______. A.red and blue B.white and black C.blue D.black

4.(小题4)The ruler is ________. A.Alice’s B.Bob’s C.Grace’s D.Frank’s

5.(小题5)\"40 \"处应该填________. A.It’s your ruler. B.Thank you. C.No, it’s my ruler. D.It’s a pen. 【答案】 1.2.A 3.4.A

5.【小题3】C

【小题4】【小题4】D 【小题5】【小题5】B 【解析】 【分析】

试题分析:这篇文章主要讲了早上鲍勃和爱丽丝在早上相遇了,他们询问物品的归属。

1.2.细节理解题。根据Good morning, Bob.可知他们是在早上见面的。可知选A。

3.4.细节理解题。根据It’s my green key.鲍勃的钥匙是绿色的。可知应选A。

5.【小题3】细节理解题。根据This ruler is blue.这把尺子是蓝色的。故选

C。

【小题4】【小题4】细节理解题。根据It is Frank’s ruler.这把尺子是弗兰克的。可知故选D。

【小题5】【小题5】归纳理解题。通过It is Frank’s ruler.应回答谢谢。故选B。

考点:日常生活类阅读。

4.Good morning. My name is Eric. This is my schoolbag. What color is it? It’s blue and white. And what’s this in English? It’s a pen. It is a black pen. This is a ruler. It’s yellow.

1.I’m ______. A.Eric B.Cindy C.Dale D.Frank 2.The schoolbag is ________. A.black and white B.red and yellow C.blue and white D.green and red 3.The pen is ________. A.red B.black C.white D.yellow 4.The ruler is ________. A.green B.white C.yellow D.purple

5.There are(有)________ colors in the passage(文章中). A.3 B.5 C.2 D.4 【答案】 1.A 2.C 3.B 4.C 5.D 【解析】 【分析】

试题分析:这篇短文中Eric给我们介绍了他的一些文具,他的书包是蓝白相间的,他的钢笔是黑色的,他的尺子是黄色的。

1.A 细节理解题。根据短文的开头Good morning. My name is Eric可知,作者的名字叫Eric。因此应选A。

2.C 细节理解题。根据短文中This is my schoolbag. What color is it? It’s blue and white可知,作者的书包是蓝白相间的。故应选C。

3.B 细节理解题。根据短文中And what’s this in English? It’s a pen. It is a black pen.可知,钢笔是黑色的。故应选B。

4.C 细节理解题。根据短文中This is a ruler. It’s yellow可知,尺子是黄色的。故选C。

5.D推理判断题。根据短文中It’s blue and white. 、It is a black pen. 、This is a ruler. It’s yellow可知,这篇短文中提到了蓝色、白色、黑色和黄色共四种颜

色。故选D。

考点:日常生活类短文阅读。

5.Dear Tom,

I go on a trip to Beijing with my father Rick. On the first day, we visit (参观) the Palace Museum. It is in the centre of Beijing. There are many rooms in it. You can see “No photos!” in some places. If so, you need to follow the instructions (指示). On the second day, we visit the Summer Palace. It’s great fun to boat there. I can swim, so I’m not afraid of water. Tomorrow we will go to the Great Wall.

I also make a new friend Tony who comes from Australia. When he leaves, he gives me his e-mail address and telephone number. After the six-day trip, we can go back to New York by plane. I hope to see you soon.

Bill

1.This is a letter for ________. A.Tom B.Bill C.Tony D.Rick 2.Why isn’t Bill afraid of water? A.Because he can take photos. B.Because he can swim.

C.Because he can draw pictures. D.Because he has a new friend.

3.How many days does Bill stay in Beijing? A.For three days. B.For four days. C.For five days. D.For six days. 4.What does Bill do before he writes the letter? ①visit the Palace Museum ②visit the Summer Palace ③visit the Great Wall ④make a new friend A.①②③ B.②③④ C.①②④ D.①③④ 5.We can know that __________.

A.Bill comes to Beijing with his mother B.Bill will go back to New York by ship

C.it’s fun for Bill to boat in the Summer Palace D.Bill sees “No talking!” in the Palace Museum 【答案】 1.A 2.B 3.D 4.C 5.C 【解析】 【分析】

试题分析:这篇短文是Bill写给Tom的一封信,在信中他告诉了Tom他和爸爸去北京旅行的事情。第一天他去了故宫博物馆,第二天去了颐和园,明天

他将会去长城。他还交了一个新朋友。他将在北京旅行六天,然后坐飞机回纽约。

1.细节理解题。根据这封信开头的称呼Dear Tom可知,这封信是写给Tom的。故选A。

2.细节理解题。根据短文第一段中I can swim, so I’m not afraid of water.可知,Bill在信中说他会游泳,所以他不怕水。由此可知选B。

3.推理判断题。根据短文的最后after the six-day trip, we can go back to New York by plane.可知,Bill在信中说在六天的旅行之后,他们将会乘坐飞机回到纽约。由此我们可以推断出,Bill在北京会呆6天。故选D。

4.推理判断题。根据短文中On the first day, we visit (参观) the Palace Museum.、On the second day, we visit the Summer Palace.、I also make a new friend Tony who comes from Australia.可知,这些事情Bill都做过了。而根据短文中Tomorrow we will go to the Great Wall可知,Bill在明天才会去长城,因此选C。

5.细节理解题。根据短文中On the second day, we visit the Summer Palace. It’s great fun to boat there.可知,Bill在参观颐和园的时候,他觉得划船很有趣,故C是正确的。根据I go on a trip to Beijing with my father Rick可知,Bill是和他的爸爸一起旅行的,故A不对;根据we can go back to New York by plane可知,Bill将会坐飞机回到纽约,不是乘船,故B不对;根据You can see “No photos!” in some places.可知D不对。

考点:日常生活类短文阅读。

6.阅读理解。

It is evening, an old cock(公鸡) is sitting in a tall tree. A fox(狐狸) comes and stands under (在下面) the tree. He looks at the cock.

“ Hello, Mr Cock, I have some good news for you.” says the fox. “Oh?” says the cock, “What is it?”

“All the animals are good friends now. Let’s be friends, too. Please come down and play with me.”

“Fine!” says the cock, “I’m very glad to hear that.” Then the cock looks, “ Look! There is something over there.”

“What are you looking at?” asks the fox.

“Oh, I see some animals over there. They are coming this way.” “Animals?”

“ Yes, they’re dogs.”

“What? Dogs!” asks the fox. “ Well...well, I am going now. Goodbye.”

“Wait, Mr Fox.” says the cock. “ Don’t go. They are only dogs. Dogs are our friends now.”

“Yes. But they don’t know that yet(还).”

“I see, I see.” says the cock. He smiles and goes to sleep in the tree. 根据上文内容,判断下列问题是否正确,正确T, 错误 F。 1.The cock and the fox are good friends.

2.The cock is in the tall tree and the fox is in the tall tree, too. 3.Dogs are coming. 4.The fox isn’t cute.

5.The cock isn’t clever(聪明的) 【答案】 1.F 2.F 3.F 4.T 5.F

【解析】 【分析】

试题分析:这是一个故事,故事中狐狸骗公鸡说现在所有的动物都是朋友,它也想和公鸡成为朋友,其实是想吃掉它。但是公鸡很聪明,它篇狐狸说来了一群狗,吓跑了狐狸。

1.根据短文中“All the animals are good friends now. Let’s be friends, too.可知,狐狸想和公鸡成为好朋友,所以这时候他们还不是朋友。故这句话是错误的。

2.根据短文的开头It is evening, an old cock(公鸡) is sitting in a tall tree. A fox(狐狸) comes and stands under (在下面) the tree.可知,公鸡在树上,而狐狸在树下面。故这句话不对。

3.根据文意可知,公鸡知道狐狸故意说想和它成为朋友,其实是想吃掉它。所以它骗狐狸说来了一群狗。其实并没有狗,它只是想吓跑狐狸。故这句话是错误的。

4.根据文意可知,狐狸骗公鸡说现在所有的动物们都是朋友,它是想骗公鸡跟它成为朋友,然后把它吃掉。因此狐狸不是可爱的动物,这句话是正确的。

5.根据文意可知,公鸡知道狐狸故意说想和它成为朋友,其实是想吃掉它。所以它骗狐狸说来了一群狗。其实并没有狗,它只是想吓跑狐狸。因此这只公鸡非常聪明,这句话是错误的。

考点:故事类短文阅读。

7.I started this QQ group named SZ (Shengzhou) English Club in April. It has twenty-eight persons now. It is a place where we can speak English. Now we need some more friends who are interested in talking in English.

Please remember the rules for our group: ·We started this group to improve our English, so please speak English to each other.

·Join us with your real(真实的) name. ·We hope you can often talk. Don't keep_silent for ten days. ·Don't put advertisements or any pictures here.

If you can't follow the rules, we will ask you to leave. 1.How many people are there in SZ English Club now? A.24. B.27. C.28. D.4. 2.This QQ group can be a good place to ________. A.play games B.draw pictures C.learn about Shengzhou D.practice English

3.According to the rules, a person who ________ can join this group.

A.speaks French and Chinese B.wants to improve English

C.dislikes telling his or her real name

D.likes to put advertisements and pictures

4.The words “keep silent” in the passage most probably mean “________” in Chinese.

A.参加讨论 B.使用网名 C.保持沉默 D.反对聊天 5.The writer wrote this article in order to ________. A.ask more friends to join the QQ group B.make some rules for the QQ group C.tell some people to leave the QQ group D.put some advertisements in the QQ group 【答案】 1.C 2.D 3.B 4.C 5.A 【解析】 【分析】

文章介绍了神州英语俱乐部在4月份成立,现在有28位成员,它是一个说英语的地方,现在需要更多的说英语的朋友加入。介绍了这个俱乐部的规则,这个俱乐部是为了提高英语,因此要说英语,用真实姓名,要经常说,不能十天不说话,不能放广告和图片。

1.细节理解题。根据It has twenty-eight persons now.可知,现在有28人,故选C

2.细节理解题。根据It is a place where we can speak English.可知,是一个练习英语的好地方;故选D

3.细节理解题。根据We started this group to improve our English,可知,想提高英语的人可以参加这个俱乐部;故选B

4.词意猜测题。根据We hope you can often talk.可知,是要经常说,不要保持沉默;故选C

5.细节理解题。根据Now we need some more friends who are interested in talking in English.

可知,是让更多的人参加俱乐部;故选A

8. Calvin needs to go to New York for a meeting this Saturday. It’ s sunny. It’ s his first time to go to New York, so he doesn’ t know his way(路) around New York. The meeting is in Peterson Building on 34th Street and it starts at ten o’ clock. He wants to get there on time, so he asks two American boys for help.

"Excuse me, could you tell me where 34th Street is?" asks Calvin.

"Sure," answers one of the boys."It’ s not far from here. And you can just walk along this street and turn left at the first crossing. Then you can see it on your right."

"No. Don’ t listen to him. He is not telling you the right place. You can just take

the No.7 bus and get off at the third stop," says the other boy.

Then the first boy says, "OK. But the third stop is not 34th Street. It’ s 35th Street."

At this time, Calvin finds that there’ s only five minutes left(剩下). Then he gets into a taxi(出租车) and leaves.

After_that,_Calvin_thinks_he_should_ask_a_policeman_for_help_next_time. 1.Why does Calvin go to New York?

A.Because his home is in New York. B.Because he needs to go to a meeting. C.Because he goes there for a vacation. D.Because he needs to see his mother at hospital.

2.According to the second boy, how can Calvin get to 34th Street? A.By bike B.By bus C.By taxi D.By subway 3.When does Calvin leave the two boys? A.At 10:00. B.At 10:05. C.At 9:55. D.At 10:10. 4.What does the underlined sentence(画线句子) mean? A.The two American boys are clever and helpful.

B.The two boys don’ t tell Calvin the right way to 34th Street. C.Calvin is sure to get lost again next time.

D.It’ s important to find the best way when meeting problems. 5.What can we learn from the passage? A.It’ s a windy Saturday.

B.The two boys help Calvin a lot.

C.Calvin arrives in New York in the afternoon. D.It’ s the first time for Calvin to get to New York. 【答案】 1.B 2.B 3.C 4.D 5.D 【解析】 【分析】

短文大意:Calvin周六要去纽约开会。因为这是他第一次去纽约,因此他不知道开会的地方该怎么走,于是向两个男孩问路,两个男孩指路时给出不同的答案,也不知道究竟谁说的对,最后Calvin只好坐出租车到达目的地。

1.B

细节理解题。根据第一句“Calvin needs to go to New York for a meeting this Saturday.”可知,Calvin去纽约参加一个会议,答案为B。

2.B

细节理解题。根据文中句子“No. Don’t listen to him. He is not telling you the right place. You can just take the No. 7 bus and get off at the third stop,” says the other boy.”可知,第二个男孩想让他坐公交车去,答案为B。

3.C

数字计算题。根据文中句子The meeting is in Peterson Building on 34th Street and it starts at ten o’clock.,At this time, Calvin finds that there’s only five minutes left (剩下),距离10点只剩下5分钟,可知时间为9:55,答案为C。

4.D

句意猜测题。文中句子“Calvin thinks he should ask a policeman for help next time.” Calvin认为他下一次应该向寻求帮助。结合前文内容,两个男孩指路时给出不同的答案,也不知道究竟谁说的对,A,B答案不对,Calvin并非迷路,而是陌生的地方,不知道路线,C答案不准确,只能理解为遇到问题时找到最佳的解决问题的办法至关重要,故答案为D。

5.D

细节理解题。根据文中句子“It’s his first time to go to New York,”可知,Calvin是第一次去纽约,答案为D。

9. Hi,I'm Bruce.I'm from South Africa.I'm good at sports and I can run very fast.Many people are afraid of me because I look scary. Hello,I'm Peter.I'm from Thailand.I'm friendly.Do you want to make friends with me?I can play soccer with you.I'm good at it. I'm Buzz.I'm from Australia,but now I live in a zoo in the USA.I'm shy and quiet.I like listening to music.And I can dance. I'm Toby.I'm from China.Do you like Chinese kung fu?I can show you.Many people like me.They think I'm cute and beautiful.Do you think so? 1.Bruce is good at ________. A.sports B.music C.art D.math 2.Peter is ________. A.scary B.friendly C.shy D.cute 3.Where is Buzz from? A.South Africa. B.Thailand. C.Australia. D.The USA. 4.What can Toby do? A.Play soccer. B.Dance. C.Do kung fu. D.Swim. 5.The four animals don't tell us ________. A.where they are from B.what they are like C.what they can do D.how old they are 【答案】 1.A 2.B 3.C

4.C 5.D 【解析】 【分析】

短文采用拟人的手法,列举了狮子,大象,长颈鹿以及熊猫四种的自我介绍。

1.A

根据表格第一栏中的句子“I’m good at sports and I can run very fast.”可知,Bruce擅长运动, 答案为A。

2.B

根据表格第二栏中的句子“Hello, I’m Peter. I’m from Thailand. I’m friendly.”可知,Peter很友好,答案为B。

3.C

根据表格第三栏中的句子“I’m Buzz.I’m from Australia.”可知,Buzz来自澳大利亚。答案为C。

4.C

根据表格第四栏中的句子“I’m Toby. I’m from China. Do you like Chinese kungfu? I can show you.”可知,Toby会表演中国功夫,答案为C。

5.D

通读全文可知,四种动物分别介绍了各自来自何方,性格特征以及特长,没有提到年龄问题,故答案为D。

10. Hi, boys and girls! Welcome to our museum. It's free .You don't have to pay(付费)any money. But we have some rules for you. Please remember them and do as I say. Firstly, don't have food or drink here. You may make our museum dirty. Secondly, you can take photos here, but don't touch(触摸)the things here. Thirdly, keep quiet at the museum. Don't talk loudly. Fourthly, the museum is not open after five o'clock in the afternoon. Please leave before five. Have a good time here ! Thank you!

1.They are some rules for the . A.store B.park C.school D.museum 2.What's the meaning(意思)of the word“free”in the article(文章)? A.免费的 B.迅速的 C.高兴的 D.自由的 3.Students can at the museum. A.have food and drink B.take photos C.touch the things D.talk loudly

4.Students can stay at the museum A.all day B.before 5:00 am C.before 5:00 pm D.after5:00 pm 5.We can learn from the article that A.the students don't want to pay any money B.the museum has five rules for the students

C.the speaker who tells the students the rules is a teacher D.the speaker hopes that the students can have a good time 【答案】 1.D

2.A 3.B 4.C 5.D 【解析】 【分析】

这篇文章介绍了参观博物馆的几条规则。

1.句意:这是博物馆的一些规则。A.商店;B.公园;C.学校;D.博物馆。原文“Welcome to our museum. …..But we have some rules for you. Please

remember them and do as I say.”(欢迎来到我们的博物馆…但是我们有一些规则给你们。 请记住它们并像我说的那样做。)说明这篇文章是在讲博物馆的规则,故选D。

2.句意:文章中的“free”一词的中文含义是什么?A.免费的;B.迅速的;C.高兴的;D.自由的。后面一句“You don't have to pay any money.”(你不需要支付任何钱)说明free在这里是“免费的”的意思,故选A。

3.句意:学生可以在博物馆拍照。A.吃食物和喝饮料;B.拍照;C.触摸事物;D.大声说话。原文“you can take photos here”(你可以拍照片)说明学生是可以拍照片的,其他的事项是不能做的,故选B。

4.句意:学生可以在下午5:00之前留在博物馆里。A.整天;B.在早上5:00之前;C.在下午5:00之前; D. 在下午5点之后。原文“the museum is not open after five o'clock in the afternoon”(博物馆在下午五点以后不再开放)说明学生可以在下午五点前留在博物馆里,故选C。

5.句意:我们可以从文章中知道说话者希望学生们玩得开心。A.学生不想支付任何费用;B.它对学生有五条规则;C.告诉学生规则的说话人是教师;D.说话者希望学生们玩得开心。原文“Have a good time here!”(在这玩的开心)说明说话人是想学生玩的开心,一共只提到了四条规则,B错误,其它选项无依据,故选D。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- fenyunshixun.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务