1.
Sandwich was an Englishman. He lived in the 18th century. Sandwich was rich, and he liked to play cards. He often played for 24 hours, and didn't even stop to have meals. He asked his servants (侍从) to bring him some meat and bread. He put the meat between two pieces of bread and held the food in his left hand while he played cards with his right hand. People like Sandwich's idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich of the man Sandwich, we have the word \"Sandwich\" today.
1.The food \"sandwich\" came from the name of an Englishman. 2.Sandwich had a little money, so he played cards for money. 3.Sandwich liked playing cards very much.
4.Sandwich often played cards without any rest.
5.Sandwich's servant made the food \"sandwich\" for him. 6.People didn't think Sandwich's idea was good. 【答案】 1.T 2.F 3.T 4.T 5.F 6.F
【解析】 【分析】
本文介绍了三明治的起源。
1.根据Sandwich was an Englishman.可知,三明治来自一个英国人的名字,故此处与原文一致,故为T。
2.根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治很有钱,喜欢打牌,故此处与原文不符,故为F。
3.根据Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治非常喜欢打牌,故此处与原文一致,故为T。
4.根据He often played for 24 hours, and didn't even stop to have meals.可知,三明治经常打牌,不休息,故此处与原文一致,故为T。
5.根据He asked his servants (侍从) to bring him some meat and bread.可知,三明治让他的侍从给他带来肉和面包,而不是三明治,故此处与原文不符,故为F。
6.根据People like Sandwich's idea, and from then on they ate bread and meat as Sandwich of the man Sandwich,可知,人们喜欢三明治这个主意,故此处与原
文不符,故为F。
【点睛】
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找题干所在的语句或段落,进行概括归纳,分析理解,推理总结,判断出正确与错误。例如小题3,根据
Sandwich was rich, and he liked to play cards可知,三明治非常喜欢打牌,故此处与原文一致,故为T。
2.Dear Mr. and Mrs. King,
Welcome to our neighborhood. I'm very glad that you and your family become our neighbors. However, I am sorry to say you have brought some trouble to us. Mr. King, would you please not play the drum late into the night? We can't fall asleep until you stop it. Mrs. King, you are so energetic. You are always like the early bird. So would you please not sing so loud in the early morning? And your son Peter is playing with balls at home all day. Would you please ask him not to play there? There is a big playground in front of our building. What more, your daughter Emma plays music too loud. She makes so much noise. My little baby starts to cry as soon as Emma plays the crazy music. Thank you for your understanding!
Yours, Ellen
1.From the letter, we know that there are people in Peter's family. A.three B.four C.five D.six
2.Which of the following is not the reason that the writer complains? A.Mr. King plays the drum late into the night B.Emma plays music too loud
C.The bird sings too loud in the early morning D.Peter plays with balls at home all day
3.The underlined word “energetic” in the passage means “ ”. A.精力充沛的 B.活泼的 C.令人厌烦的 D.疯狂的 4.Who sings loud in the early morning? A.Mr. King. B.Mrs. King. C.Emma. D.The early bird. 5.What's the purpose of the letter? A.To know more about the new neighbor. B.To make friends with the new neighbor. C.To ask the new neighbor for help.
D.To tell the new neighbor not to make noise anymore. 【答案】 1.B 2.C 3.A 4.B 5.D 【解析】 【分析】
文章大意:Ellen家楼上来了新邻居,他们的某些行为经常影响Ellen一家人的休息,因此她给邻居写了一封信。
1.细节理解题,根据短文中出现的Mr. King,Mrs. King,Peter和Emma可
知,一共有四个人。故选:B。
2.正误判断题,根据“You are always like the early bird. So would you please not sing so loud in the early morning. 你总是像早起的鸟。所以请你在清晨不要唱得这么大声。”可知答案,故选:C。
3.词义猜测题,根据“You are always like the early bird. 你总是像早起的鸟。”可知,此处说Mrs. King总是精力充沛。故选:A。
4.细节理解题,根据Mrs. King, you are so energetic. You are always like the early bird. So would you please not sing so loud in the early morning.金太太,你真是精力充沛。你总是像早起的鸟。所以请你在清晨不要唱得这么大声可知答案。故选:B。
5.主旨大意题,根据文章内容及“However, I am sorry to say you have brought some trouble to us.”可知,本文主要为邻居提出了一些建议,让他们不要制造太多噪音。故选:D。
【点睛】
(一)主旨题
主旨题主要考查学生对短文中心思想或作者意图的掌握。做此类题时,应通读全文,理解文章大意,充分理解主题句的意义。短文往往围绕主题句展开,主题句通常出现在短文第一句或最后一句。
(二)细节题
细节题是用来进一步表达主题,体现中心思想的,往往针对短文某个细节来设题。做此类题时,应快速捕捉信息,可能是一些事例、数字等,阅读时要有针对性。
(三)猜测词义题
猜测词义题主要考查学生根据上下文正确判断灵活变化的词义能力。一般情况下,推断词义的题目中所出现的单词,大多数是学生未曾见过的生词,学生需要在该词出现的上下文中去寻找线索。通过阅读上下文,断定该词的真正含义,然后将这个释义代入文中,检查是否贴切,仔细比较直到得出该词的确切的含义。
1.通过因果关系猜词
通过因果关系猜词,首先是找出生词与上下文之间的逻辑关系,然后才能猜词。有时文章借助关联词(如because,as,since,for,so,thus,as a result,of course,therefore等等)表示前因后果
2.通过同义词和反义词的关系猜词
通过同义词猜词,一是要看由and或or连接的同义词词组,二是看在进一步解释的过程中使用的同义词,通过反义词猜词,一是看表转折关系的连词或副词,如but,while,however等;二是看与not搭配的或表示否定意义的词语
(四)正误判断题
正误判断题主要考查学生对文章的具体事实、信息的理解能力。一般是根据文章的事实或细节,给出一个句子,判断其正误。这类题比较直接,难度相对较小。做此类题时,应先看题,后带着“问题”快速阅读短文,寻找所需要的信息。
3.In the United States, every year, Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of November. Because Canada is north of the United States , and is colder, the harvest comes earlier in the year. In Canada, people have Thanksgiving Day on the
second Monday in October.
The harvest brings a lot of food to the people. On Thanksgiving Day people in Canada and America like to have a big meal with their friends and family just like Chinese people do at Mid-Autumn Festival. Many Canadians and Americans put
flowers, vegetables and fruits around their homes to say \"Thank you\" for the harvest.
At a Thanksgiving Day dinner, many Canadians and Americans will eat turkey, potatoes, and pumpkin pies. These are food like the food of many years ago. They are saying \"Thank you !\" for the harvest that comes every year.
1.Which country has the Thanksgiving Day like the United States? A.Japan. B.China. C.Canada. D.Korea.
2.In the United States, Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of_______. A.January B.May C.November D.December 3.Canada has Thanksgiving earlier in the year because _______. A.they like flowers B.the harvest comes earlier C.they have a big meal D.they want to be different 4.The harvest brings_______ to people. A.flowers B.turkeys C.food D.pumpkins
5.What do people usually say on Thanksgiving Day for the harvest? A.Good morning. B.I'm hungry. C.Hello. D.Thank you. 【答案】 1.C 2.C 3.B 4.C 5.D 【解析】 【分析】 试题分析:
1.根据第一段第二句Canada also has the Thanksgiving Day.可以选择C。句意:那一个国家像美国一样有感恩节?加拿大。
2.根据第一段第一句In the United States,every year,Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of November.可以选择C。句意:在美国感恩节是在11月的第四个星期四。
3.根据第一段第三句But because Canada is in the north of the United States,so it is colder and the harvest comes earlier in the year.可以选择B。句意:加拿大的感恩节来得早一点是因为丰收来得早一点。
4.根据第二段第一句The harvest brings a lot of food to people.可以选择C。句意:丰收给人们带来食物。
5.根据全文最后一句They are saying “Thank you” for the harvest that comes every year.
可以选择D。句意:人们在庆祝丰收的感恩节时经常说什么?谢谢。 【点评】这篇文章简述了加拿大的感恩节的时间,和人们在感恩节的活动。
【考点】记叙文阅读。
4.True or False(判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示)
May and Peter are at a bird park. They are very happy to see those lovely birds. May: Peter, look at those small birds. Peter: Where are they? I can't see them.
May: Shh, don't shout. The birds don't like noise. Oh, they fly away. Peter: Sorry, May. Sorry, birds.
May: Look, Peter! That bird is catching a fish over there. Peter: And those two birds are flying together.
May: Oh, they're flying to their babies near the pond. Where are you going? You are walking so quickly.
Peter: I'm going to the pond. I want to see the birds and their babies. May: Don't run. You should(应该) walk slowly. Peter: All right.
May: Do the birds eat a lot of fish, Peter?
Peter: Sorry, I don't know. Let's go and ask Miss Guo. 1.May and Peter are visiting a bird park. 2.May is talking loudly.
3.Peter is talking quietly and walking slowly. 4.There are some baby birds near the pond. 5.These birds all like to eat fish. 【答案】 1.T 2.F 3.F 4.T 5.F
【解析】 【分析】
May和Peter去了一个鸟类公园,在那里他们看到了很多可爱的小鸟。Peter说话声音很大,走路也很快,May提醒他不要大声说话、快速走路,否则会把鸟吓跑的。
1.根据短文开头May and Peter are at a bird park.可知,May和Peter现在一个鸟类公园。由此可知这句话是正确的。
2.根据短文中May: Shh, don't shout. The birds don't like noise.可知,May让Peter不要大声说话,否则会把鸟吓走的,因此May没有在公园里大声说话,这句话是错误的。
3.根据上文Peter: Where are they? I can't see them. May: Shh, don't shout. The birds don't like noise.和下文May: Don't run. You should(应该) walk slowly.可知,May提醒Peter不要大声喊,走路要慢,由此可推测,Peter并没有小声说话、慢慢地走路,故这句话是错误的。
4.根据短文中May: Oh, they're flying to their babies near the pond.可知,May看到两只鸟要飞到池塘边去找幼鸟。由此可知这句话是正确的。
5.短文中May: Do the birds eat a lot of fish, Peter? Peter: Sorry, I don't know.提到这些鸟吃鱼,但是没有提到公园里的鸟都喜欢吃鱼,故这句话是错误的。
5.I’ll Show You the Way
Pat Hogan was traveling around the country in his car. One evening he was driving along a road and looking for a small hotel, when he saw an old man at the side of the road. He stopped his car and said to the old man, “I want to go to the Sun Hotel. Do you know it?”
“Yes, ” the old man answered. “I’ll show you the way.”
He got into Pat’s car, and they drove for about twelve miles. When they came to a small house, the old man said, “Stop here. ”
Pat stopped and looked at the house. “But this isn’t a hotel,” he said to the old man.
“No, ” the old man answered, “This is my house. And now I’ll show you the way to the Sun Hotel. Turn around and go back nine miles. Then you’ll see the Sun Hotel on the left.”
1.What was Pat looking for? A.The Sun Hotel B.The Moon hotel C.the Star Hotel 2.Whom did Pat meet? A.A policeman B.An old man C.An old woman 3.Where did the old man take Pat to? A.The Sun Hotel B.A supermarket C.The old man’s house. 4.How far did Pat drive after the old man got into his car? A.Five miles B.Twelve miles C.Three miles 5.How far was the hotel from where Pat saw the old man? A.Twelve miles B.Nine miles C.Three miles 【答案】 1.A 2.B 3.C 4.B 5.C 【解析】 【分析】
短文大意:本文是一篇开心小品,讲述了帕特·霍根问路的故事。一天晚上,帕特·霍根开车沿着一条路寻找一家小旅馆,遇到了一位老人,说愿意带他去太阳旅馆。帕特沿着老人的指引,开了大约12英里来到一座小房子前。老人下了车,告诉他这只是自己的家,转身往回走9英里,然后就会看到在左边的太阳旅馆。
1.题意:帕特在找什么?考查细节理解题。根据One evening he was driving along a road and looking for a small hotel,,可知在寻找旅馆,故选A。
2.题意:帕特遇见了谁?考查细节理解题。根据when he saw an old man at the side of the road.,可知他看到路边有一位老人,故选B。
3.题意:老人带帕特去哪里了?考查细节理解题。根据老人的回答This is my house. And now I’ll show you the way to the Sun Hotel.,可知老人带帕特到了
自己的家,故选C。
4.题意:老人上车后帕特开了多远?考查数字理解题。根据He got into Pat’s car, and they drove for about twelve miles.,可知开了12英里,故选B。
5.题意:那家旅馆离帕特见到老人的地方有多远?考查数字理解题。根据He got into Pat’s car, and they drove for about twelve miles.和Turn around and go back nine miles.,可知12—9=3,故英里,故选C。
【点睛】
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
6. 根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项 New Year's Day Hello,I'm Cindy.I'm in China.It's very cold here.I'm making some cards for my family and friends.My parents are cooking in the kitchen.At night,we usually watch TV together. I'm Oliver.It's sunny in Australia today.We will have a party in the evening.Now my parents and I are preparing(准备) for the party.My mother is cooking.My father is out to buy some drinks.I'm cleaning the house.We are all busy but happy. I'm Tony from Canada.It's snowing and cold outside.But people are happy and they go to visit their family and friends.I always go to visit my grandparents with my parents. 1.What is Cindy doing?
A.She is writing to her friends. B.She is watching TV. C.She is making some cards. D.She is cleaning her room. 2.How's the weather in Australia? A.It's cold. B.It's sunny. C.It's rainy. D.It's snowy. 3.Where is Tony from? A.China. B.Australia. C.The USA. D.Canada.
4.Tony always goes to see his ________ with his parents on New Year's Day. A.grandparents B.teacher C.friend D.uncle 5.Which of the following is TRUE? A.Cindy is an American girl. B.Oliver is doing his homework.
C.It's raining and cold in Canada. D.Oliver's father is not at home now. 【答案】 1.C
2.B 3.D 4.A 5.D 【解析】 【分析】
本文是新年那天辛迪,奥利弗和托尼三个人的自我介绍。
1.题意:辛蒂在干什么?A. She is writing to her friends. 她正在给她的朋友写信;B. She is watching TV. 她在看电视;C. She is making some cards. 她正在做一些卡片;D. She is cleaning her room. 她正在打扫房间。根据第一段Cindy第3句I'm making some cards for my family and friends.(我为我的家人和朋友制作了一些卡片。)可知辛蒂在做一些卡片;结合句意和语境可知选C。
2.题意:澳大利亚的天气怎样?A. It's cold. 天气很冷;B. It's sunny. 晴天;C. It's rainy. 下雨了;D. It's snowy. 下雪了。根据第2段 Olive第2句It's sunny in Australia today.可知澳大利亚的天气是晴天;结合句意和语境可知选B。
3.题意:托尼来自哪里?A. China.中国;B. Australia. 澳大利亚;C. The USA. 美国;D. Canada. 加拿大。根据第3段Tony 第1句I'm Tony from Canada.可知托尼来自加拿大;结合句意和语境可知选D。
4.题意:托尼总是与他父母在元旦那天看望他的________。A.
grandparents祖父母;B. teacher教师;C. friend朋友;D. uncle叔叔。根据第3段Tony 第4句I always go to visit my grandparents with my parents.可知“托尼总是与他父母在元旦那天看望他的祖父母。” 结合句意和语境可知选A。
5.题意:下列哪一项是正确的?A. Cindy is an American girl. 辛迪是一个美国女孩;B. Olive is doing his homework.奥利弗正在做他的家庭作业;C. It's
raining and cold in Canada. 加拿大又冷又下雨;D. Olive's father is not at home now. 奥利弗的父亲现在不在家。根据第2段Olive第6句My father is out to buy some drinks.(我父亲出去买饮料了。)可知D是正确的。故选D。
点睛:阅读理解最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。
7.Mary's Timetable(课程表) 8:00~8:45 8:55~Monday English Chiney History Art TuesdaWednesday English ChinesThursday Physics Chinese English Friday Chines9:40 9:50~10:35 10:45~11:30 11:30~1:30 1:30~2:15 se Maths P.E. English Geography e History History e Maths P.E. Music Geography Lunch break(午休) Music P.E. P.E. English Self-study History(历史) Geography(地理) Physics(物理) 阅读表格,选择正确答案。
1.Which lesson does Mary have every day? A.English. B.Chinese. C.History. 2.Mary has a lunc break(午休)for ______. A.2 hours B.1hour C.1.5 hours 3.How many music lessons does Mary have in a week? A.Three. B.Four. C.Two. 4.The third class begins at ____in the morning. A.9:35 B.9:55 C.9:50 5.When does Mary have history? A.Tuesday. B.Friday. C.Tuesday and Wednesday. 【答案】 1.A 2.A 3.C 4.C 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:题目所示是玛丽的课程表,从表格中可以看出,玛丽周一至周五,每天上五节课,上午八点开始上课,中午十一点半开始两个小时的午休。
1.题意:玛丽每天上什么课?考查表格理解题。A. English英语;B. Chinese语文;C. History历史。根据课程表的安排,周一至周五,每天都有的课程,是英语课。故选A。
2.题意:玛丽午休 (时间)。考查表格理解题。根据表格倒数第二行的数据,11:30~1:30,正好两个钟头。故选A。
3.题意:玛丽一个星期有多少节音乐课?考查表格理解题。根据表格内容,周一和周五各有一节,可知选C。
4.题意:第三节课在上午 开始。考查表格理解题。根据表格内容和时间9:50~10:35,可知选C。
5.题意:玛丽什么时候有历史课?根据表格内容,可知选C。
点睛:对于阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2、掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目做这类题目,要求考生在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些表格题,比如本题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,进行计算、排序等。例如第2小题,题意:玛丽午休 (时间)。考查表格理解题。根据表格倒数第二行的数据,11:30~1:30,正好两个钟头。故选A。还有第3小题,题意:玛丽一个星期有多少节音乐课?考查表格理解题。根据表格内容,周一和周五各有一节,可知选C。
8. Today is Sunday. Our class meets at seven thirty a.m. at the school gate. We take a bus to Haian Park. The price(价格)of the ticket(票) for each adult(成人)is eighteen yuan, but for each student is half. The park is open from 8 a.m. to 5 p.m.
First we play games in the park. And then we have dinner at noon. After that we sit and chat under the trees. At half past three, we go to the Swimming Club. We come back home at about six o’clock in the afternoon because(因为) it is time for all of us to have supper. We are tired(累) but we are very happy.
1.We meet ___________ A.at the school gate. B.in the park C.in the bus D.in the Swimming Club
2.The price of the ticket for each student is _________yuan. A.nineteen B.thirty—six C.nine D.eighteen 3.The park is open for _______hours a day. A.eight B.nine C.ten D.eleven 4.After dinner we sit and chat________ A.at home B.near the club C.on the sofa D.under the trees 5.Why do the students go home at about six p.m.? A.Because they are happy. B.Because they are tired. C.Because they go home for supper. D.Because they have some homework to do.
【答案】 1.A 2.C 3.B 4.D 5.C
【解析】 【分析】
试题分析:今天是星期天。我们班上午七点三十分在校门口集合,乘公共汽车去海安公园。票价为每个成人是18元,但对于每个学生半价。公园从8点到下午5点开放。首先,我们在公园里玩游戏。然后我们中午吃晚饭。饭后坐在树下聊天。3点半我们去游泳俱乐部。我们大约6点钟回家。我们很累,但是我们很开心。
1.细节理解题,根据文中的语句“Our class meets at seven thirty a.m. at the school gate.”理解可知,我们在校门口七点集合,故选A。
2.细节理解题,根据文中的语句“The price(价格)of the ticket(票) for each adult(成人) is eighteen yuan, but for each student is half(半价).”理解可知,大人的票价是18,学生的是一半,也就是9yuan,故选C。
3.细节理解题,根据文中的语句“The park is open from 8 a.m. to 5 p.m.”理解可知,公园自早上八点,到下午五点开门,共九个小时,故选B。
4.细节理解题,根据文中的语句“First we play games in the park. And then we have dinner at noon. After that we sit and chat under the trees.”理解可知,午饭后我们在树下聊天。故选D。
5.细节理解题,根据文中的语句“We come back home at about six o’clock in the afternoon because it is time for all of us to have supper.”理解可知,我们六点回家的主要原因就是回家吃饭,故选C。
考点:日常生活类短文阅读
9.This is Wang Ping’s Day. He’s a young worker. His job is carrying coal (运煤). He thinks that’s great. Wang Ping’s Day 5:10 a. m. 5:20 a. m. 5:30 a. m. 5:40 a. m. 6:00 a. m. 5:00 p.m. 5:10 p.m. 6:00 p.m. Don’t work Go home by car Take a shower Eat breakfast. Go to bed. Get up. Buy vegetables or other things for breakfast Have a big dinner. 6:30~7:30p.m. 7:40 p.m. Watch news(新闻) on TV. Leave home and go to work 1.When does Wang Ping have breakfast? A.At 5:20 in the morning. B.At 5:10 in the afternoon. C.At 5:40 in the morning. D.At 6:00 in the afternoon.
2.Where does he have his breakfast? A.At home. B.In the coal mine(煤矿). C.In the restaurant(餐馆). D.In the factory (工厂). 3.Wang Ping watches news ______. A.over the radio(收音机) B.on TV in the morning C.every day D.every morning 4.Wang Ping goes home _______. A.at 7:40 every evening B.at 5:20 every evening C.at 7:30 every morning D.at 5:20 every morning 5.--- How old is Wang Ping? --- _______. A.About 50 B.About fifteen C.25 D.We don’t know 【答案】 1.C 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】
1.细节题:根据表格第五行,。可知选C。
2.推理题:从表格第三行,可以推断出他是在家吃早饭的,选A。 3.排除题:从文章的倒数第二行,可知他晚上看电视听新闻,可以排除A、B、D,所以C。
4.细节题:从表格的第三行,可知他每天早上5;20回家。D
5.细节题:文章只说了:He’s a young worker.所以我们不知道他多大了。选D。
10. 根据短文内容,判断正误。正确的填T,错误的填F
John Smith works in a basketball club.He gets up at 5:30 every day.After that,he runs.At 8:00 he eats breakfast.
Tom White is a writer.He works at home.He gets up at 8:00 in the morning.He usually reads books for two hours after breakfast.
Mary Green is a music teacher.She gets up at 6:00 every morning.Then she
eats breakfast.She lives at school and doesn't live with her parents.
Mona Black is a clerk.She works at a clothes store.She usually gets up at 6:30.After breakfast she goes to the store by bus.
1.John Smith eats breakfast at 7:00.
2.Tom White gets up at 8:00 in the morning.
3.According to the passage,only one people go to work by bus every day. 4.Mary is good at singing and John is good at writing books. 5.If you want to buy a nice T-shirt,Mona can help you. 【答案】 1.F 2.T 3.T 4.F 5.T
【解析】 【分析】
本文介绍了约翰,汤姆,玛丽和莫娜这四个人的工作以及起床和吃早饭情况。
1.F
根据At 8:00 he eats breakfast.可知约翰史密斯在8点吃早饭,不是在7点钟,故此处与原文不符,故为F。
2.T
根据Tom White is a writer. He works at home. He gets up at 8:00 in the morning.可知汤姆怀特是在早上8点起床,故此处与原文一致,故为T。
3.T
根据Mona Black is a clerk…….After breakfast she goes to the store by bus.可知文中只提到莫娜布莱克坐公交车去上班,故此处与原文一致,故为T。
4.F
根据Mary Green is a music teacher.可知玛丽是一名音乐老师,因此擅长唱歌。根据John Smith works in a basketball club.可知约翰在篮球俱乐部工作,因此他擅长打篮球,而不是写书,故此处与原文不符,故为F。
5.T
根据Mona Black is a clerk.She works at a clothes store.可知莫娜在一家服装店工作,因此你要买衣服可以找她帮忙,故此处与原文一致,故为T。
点睛:根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析比较,推理判断,
概括总结,判断出正确与错误。例如小题1,根据At 8:00 he eats
breakfast.可知约翰史密斯在8点吃早饭,不是在7点钟,故此处与原文不符,故为F。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- fenyunshixun.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-9
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务