学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________ 一、单项选择
1.—Alex, are you getting on well with your new classmates? —Yes. In fact, they are always giving me so much ________. A.spirit
B.care
C.effort
D.trouble
2.John is such a(n) ________boy that he tells his ideas and opinions to his parents all the time. A.serious
B.lonely
C.open
D.strict
3.It’s reported that 2022 Winter Olympic Games will ________ in both Beijing and Shijiazhuang. A.put up
B.take place
C.build up
D.take over
4.—David, can you tell me something about the new film HI, MOM? —Oh, sorry. I know little about it because I________ it yet. A.won’t watch watched
5.—Who is talking with our math teacher Mr. Zhang? —It________be our math monitor Li Lei. But I am not sure. A.must
B.can
C.need
D.may
B.didn’t watch
C.don’t watch
D.haven’t
6.—I wonder ________ I can arrive in Tianjin in two hours. —Of course, you can. The high-speed train is very fast. A.that
B.when
C.whether
D.where
7.—I tried several jackets, but ________ of them looked good on me. —No worries. We’ve got some new ones in the next room. A.all
B.each
C.none
D.neither
8.You should ________ the customers some tea or water before they enjoy their favorite here. A.serve
B.invite
C.provide
D.protect
9.—Jimmy, we looked for you everywhere the whole morning. —Oh, I ________ to a square dance. A.was invited
B.have invited
C.will invite
D.am invited
10.—Could you show me the way to No.1 People’s Hospital?
试卷第1页,共11页
—________. A.It doesn’t matter welcome 二、完形填空
It was a beautiful, sunny summer morning. Meghan ____11____ and looked out of the window. “What great weather for the beach!” she said. She called all her friends and told them her plan. Then she got all the things they would ____12____. In her bag, she got beach towels, beach toys and other things. “Oh, Meghan, you’ve got new ____13____!” said Julie. “Can I try them on?” “Of course,” said Meghan and ____14____ the glasses to Julie. She decided to play beach tennis ____15____ the others went for a swim in the sea. After a while, Meghan ____16____ that the waves were getting bigger and stronger. “Hey! You’d better come out of the ____17____!” She shouted to her friends. But nobody heard her. Just at that moment, a big wave swept Julie up and carried her onto the beach. “Are you all right?” Meghan asked ____18____. “I’m fine, but your sunglasses are ____19____! I am so sorry,”answered Julie. “Oh, well, I will just have to get a new pair,” said Meghan kindly. “The only thing that really ____20____ is that you are OK. Let’s find out what’s happening to others.”
11.A.stayed up 12.A.love 13.A.bags 14.A.sold 15.A.while 16.A.noticed 17.A.fight 18.A.finally 19.A.dirty 20.A.improves
B.showed up B.forget B.towels B.passed B.if B.understood B.water B.unluckily B.old B.matters
C.woke up C.buy C.sunglasses C.brought C.before C.decided C.rain C.politely C.dear C.happens
D.gave up D.need D.toys D.sent D.because D.accepted D.side D.worriedly D.broken D.changes
B.Take it easy
C.Of course
D.You are
When I was in middle school, our soccer club went on a trip to San Diego. After we arrived at the hotel, we ____21____ to have lunch at a local restaurant in Old Town.
The hotel offered one micro-bus to guests. However, because of the ____22____ of group, two trips were needed I was in the first group. When we were dropped off near the restaurant, a teacher said, “We must stay here for about ten minutes, please don’t
试卷第2页,共11页
____23____ ”. The nearby store had interesting handicrafts (手工艺) for sale, so I went to have a look while we were ____24____ the second group.
I spent very little time at the store, however, when I returned I ____25____ that everyone was gone. Later, I was told that the micro-bus could drop guests off at the restaurant. So the second group got there ____26____ while the first group walked over, without me.
Thankfully, I remembered the name of the restaurant, I quickly found my way there. As I was walking up to the door, one of the teachers was walking out with her phone. She looked so ____27____ seeing me, she said,”Where did you go? “I was just going to ____28____ you. I told her that I didn’t have a phone with me.
“Then what’s this number?”
I checked her phone and sure enough. It was my ____29____ number I might give my parents a heart attack (make someone feel ____30____ ) from 2000 miles away, thank goodness. 21.A.feared 22.A.size 23.A.shout 24.A.waiting for 25.A.warned 26.A.nearly 27.A.happy 28.A.trust 29.A.home 30.A.comfortable 三、补全对话7选5
A: Kitty, you don’t look happy. ____31____ B: Oh, I had some terrible experiences this morning. A: That sounds kind of bad. ____32____
B: In the morning, I had to run all the way to school because I missed the bus. A: ____33____ What was next?
B: By the time I got into the classroom and sat down, I suddenly realized I had left my English book at home. ____34____
试卷第3页,共11页
B.decided B.sign B.smoke B.depending on B.remembered B.directly B.worried B.choose B.office B.happy
C.regretted C.form C.leave C.passing by C.expected C.mostly C.relaxed C.call C.hotel C.angry
D.refused D.safety D.hide D.parting with D.found D.almost D.sleepy D.punish D.work D.afraid
A: That’s good. Then did you feel better later?
B: Not really. We had a math test, but I failed because I didn’t prepare for it. A: Well, you are supposed to plan well next time. Oh, I nearly forgot. ____35____ B: Amazing! That’s the only good news for me today. A.How did everything begin?
B.But luckily, my deskmate Susan happened to have one more book for me. C.What happened to you?
D.I was punished by my English teacher because of that. E.Someone said that you had done well in the test.
F.I was told that you’d won first prize in the singing competition. G.I used to have such a similar experience. 四、阅读单选
The weather is used to describe the atmosphere from the aspects (方面) such as heat or cold, wetness or dryness, calm or storm, clearness or cloudiness, wind or fog. There is a weekly weather report for three cities. You can know the weather report of them from it.
Maximum temperature: 37℃ at around 2 pm on Saturday, 24th August Minimum temperature: 22℃ at around 5 am on Tuesday, 20th August Wettest day: Tuesday, 20th August Beijing Around 3.00 mm of rainfall(降雨量). Make sure to take an umbrella if you are out. Windiest day: At around 8 pm on Monday, 19th August Up to 13mph Maximum temperature: 30℃ at around 3 pm on Sunday, 25th August Minimum temperature: 15℃ at around 6 am on Wednesday, 21st August Wettest day: Sunday, 25th August London Around 0.30 mm of rainfall. Make sure to take an umbrella if you are out. Windiest day: At around 8 pm on Monday, 19th August Up to 12mph Maximum temperature: 33℃ at around 1 pm on Thursday, 22nd August Minimum temperature: 26℃ at around 7 am on Wednesday, 21st August 试卷第4页,共11页
Seabrook Wettest day: Wednesday, 21st August Around 12.20 mm of rainfall. Make sure to take an umbrella if you are out. Windiest day: At around 9 pm on Wednesday 21st August. Up to 11mph
36.When will be the hottest day in Bejing during the week?A.25th August. B.24th August.
C.20th August.
D.19th August.
37.What should people do if they plan to go out on 25th August in London? A.Take an umbrella. C.Take a bottle of water.
B.Wear a pair of sunglasses. D.Wear a hat.
38.What’s the weather like in Seabrook on 21st August?
A.Cloudy and windy. B.Sunny and windy. C.Rainy and cloudy. D.Rainy and windy.
Mobile phones are now very popular among middle school students. However, different people have different opinions about whether or not middle school students should have mobile phones.
“The great thing about my kids having mobile phones is that I can keep in touch with them. The worst thing about teenagers having phones is that some young people use them to send offensive(无礼的)messages to each other,” said William, a parent of two teenagers.
“A teenager feels lost without a phone. If my daughters behave badly, I confiscate their phones and their behavior quickly improves,” said Kiera, the mother of 15-year-old twins.
“My mom is afraid that I am going to lose my phone or that someone is going to steal it. She won’t buy me the really cool phone that I want. I’ve got this rubbish one that doesn’t do much. I suppose that makes sense but it’s not fair that everyone else has a smart phone while I don’t,“ said Sam, a 14-year-old boy.
Mobile phones are allowed at school in the UK but pupils are not allowed to use them in class and they must be silent during lessons. Teachers can take away phones if these rules are broken. School students can use their phones at break time and at lunchtime. Some teachers in British schools complain that pupils don’t always follow the rules and that lessons are interrupted (打断) by students using mobile phones in class.
试卷第5页,共11页
39.William wants his kids to have mobile phones because ________. A.they show that his family is rich enough B.he worries about his children at school
C.his children can make calls to his friends at school D.he can keep in touch with his kids easily
40.The underlined word “confiscate” means “________” in Chinese. A.置换
B.没收
C.查看
D.修理
41.Sam’s mother doesn’t buy him a cool phone because ________. A.she doesn’t have enough money B.Sam thinks it is unnecessary to buy one C.she is afraid that Sam may lose his phone D.she is afraid that Sam won’t study hard 42.What can we learn from the passage? A.Sam isn’t satisfied with his mom about phones. B.Kiera’s daughters behave well at home.
C.Students in the UK never use mobile phones in class. D.Most parents don’t allow their children to have mobile phones.
As the epidemic(疫情)keeps improving, life in China is slowly returning to normal(正常的), and people have once again started travelling.
From Shanghai to Anhui Province, main places of interest in China welcomed thousands of visitors last weekend. At the end of March,a travel survey found that 16%of 15, 000 people across 100 cities in China would be ready to travel in May. However, most of the people, about 90%, would only choose to travel across the country.
According to the survey, about 61% of the people said that they were going to travel again by August. Another small survey of 1, 000 people got some similar results to the first survey. In this survey, about 77% of those people said that they’d choose to stay in China for their trip after epidemic.
Since the epidemic is getting worse and worse in the US, the UK and some other countries, International air travel has nearly stopped. It’s hardly surprising that many Chinese travelers would choose to travel at home because China has successfully got the epidemic under control.
Also, the two surveys showed that most travelers were pretty serious about safety and
试卷第6页,共11页
comfort on their trips.“Travelers always want to feel safe and hope there is no virus(病毒)at each touching point along the journey,” a survey leader said. 43.The main purpose of the fourth paragraph is ________. A.to describe how serious the epidemic is
B.to explain why people choose to travel across China C.to introduce different situations of the epidemic
D.to show how bad the epidemic is for the international travel
44.What does the writer think of the results that most Chinese people want to travel in China? A.Natural.
B.Surprising.
C.Interesting.
D.Terrible.
45.Which of the following is TRUE according to the passage? A.The two surveys came out at the same time.
B.Most people in the two surveys said that they planned to travel in May. C.People all across China joined in the first survey.
D.About 9,150 people in the first survey said that they would travel again by August.
For a blind person, seeing again is his or her biggest dream. There have been some possible solutions to blindness, although most of them aren’t so perfect.
However, with the birth of a 3D man-made eyeball, the blind seem to have more hope. Around the world, there has never been a type of man-made eyeball like this before. According to the researchers, this kind of special eyeball may help thousands of people who are partially fully blind to see again in five years. It’s reported that in some ways, the 3D man-made eye-all is even better than the human eye. The researchers from Hong Kong University of Science and Technology have developed this 3D man-made eyeball whose structure(结构) and performance(表现) are quite the same as the human eye.
“It is highly similar to what a human eye is like. We have used some micro sensors(微型传感器) to feel the light. The ‘eye’ can feel a lot of light or some even in a dark place,” the researchers of HKUST wrote in their article from the science magazine Nature.
Fan Zhiyong, one of the researchers of the project, said to The Sun, “If everything goes well, the technology will become true in five years.” According to Fan, the technology may also offer help to people in some other ways. 46.How can the 3D eyeball feel the light? A.By having a special structure.
B.By using a strong light.
试卷第7页,共11页
C.By making use of the sunlight. D.By using some micro—sensors.
47.What does Fan Zhiyong think of the 3D man-made eyeball? A.It will cause many problems for the blind. B.It’s impossible to make it real. C.It will be very useful. D.It will be very expensive.
48.What can we know from the passage?
A.The structure of the 3D man-made eyeball is quite different from that of the human eye. B.The 3D man-made eyeball can only help people who are partially blind. C.The 3D man-made eyeball may do more than just helping blind people see again. D.The 3D man-made eyeball will completely take the human eye’s place in the future.
Each astronaut has a special job to do as part of the team. Some astronauts learn how to put things together so they become good at fixing things. This is important because if something on a spaceship breaks the astronauts must be able to fix it themselves. Some astronauts are pilots who know how to fly airplanes. These astronauts have to study how to fly a spaceship. Other astronauts learn mostly about science. Their job is to learn how living things change when they are in space.
Although each astronaut has a special job, each of them has to learn how to work where there is no gravity(地球引力). When they are in a spaceship that is moving around the Earth, they can feel as if they didn't weigh anything. They are able to float(漂浮).
This sounds like fun, but it's not that fun. People are used to being on the Earth, but some people stay out in space for months. A lot of strange things happen to the body when it floats for that long.
Astronauts sometimes feel sick in space. It takes them a few days to get used to not weighing anything and being able to float.
Being in space also makes the astronauts’ legs weak. They call this “bird legs”. To help keep their legs strong, astronauts have to do exercise when they are in space. 49.What does the first paragraph mainly tell us? A.What the science astronauts learn B.How astronauts fly airplanes. C.How to train to be an astronaut. D.Different jobs astronauts do.
试卷第8页,共11页
50.What do all astronauts have to learn? A.How to work where there is no gravity. B.How to enjoy beautiful stars. C.How to talk with their family. D.How to plant some things.
51.Why does the writer write the last two paragraphs? A.To show some strange things happen to astronauts. B.To show how astronauts stay healthy. C.To tell us about some special astronauts D.To tell us how to get used to floating. 52.What is the passage mainly about? A.Some famous astronauts.
B.Some exercise astronauts should do. C.Something about astronauts. D.How to study in space. 五、阅读回答问题
Joy, Samantha and Maggie were walking around the own. The weather was nice and everyone seemed happy.The girls had great fun walking and singing together.Just when everything seemed perfect, the girls heard a scream.
\"That man just took my bag!\"an old lady shouted hopelessly. Joy ran after the man without thinking,She used to be a professional runner,so she was fast.She caught up with the man easily.
\"Hey, give that bag back!\"Joy shouted. The man tried to run away,but Joy snatched(抓取)the bag away from him before he could.A police officer witnessed the whole thing.”I can take him from here,\" he told Joy. Joy thanked him.“ Next time, don't run after a criminal(罪犯).You may get hurt,” said the police officer.
Joy gave the bag to the old lady. The old lady was so happy and thankful. She called Joy a hero. She took out her wallet and gave Joy $ 100,but Joy refused.\"How can I accept your money? I just do something that I should do,\"Joy said when Samantha and Maggie came later. Joy's face turned red. She didn't feel like being a hero.
53.What were the girls doing when the old lady shouted for help?(不超过10个词) ________________________________________________________
试卷第9页,共11页
54.What did the police office advise Joy not to do?(不超过10个词) ________________________________________________________ 55.How do you like Joy in the passage?(不超过5个词)
________________________________________________________ 六、根据汉语及首字母填空
56.If you don’t tidy up your bedroom, your mom will get m________ (生气的). 57.My aging mom is losing her m________ (记忆) nowadays.
58.This serious illness usually s________ (传播) from man to man through breathing. 59.In this photo competition, we have many s________ (主题) to choose. 七、根据汉语提示填空
60.He pushed her away and she fell back on the w________ (木制的) chair. 八、电子邮件
61.假如你是李华,你的英国笔友Peter来信想了解中国的中学生如何掌握基本劳动技能,以及如何在学校和家庭参与日常劳动。请你根据下列提示写一封电子邮件回复他。 提示:
1.劳动课学习技能; 2.在学校参与值日; 3.在家里做家务活; 4.……(补充不少于一点) 注意:
1.词数80~100,开头和结尾已为你写好,不计入总词数; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.文中不能出现与本人相关的信息. Dear Peter,
I’m glad to hear from
you.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第10页,共11页
________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第11页,共11页Yours, Li Hua
参:
1.B 【解析】 【详解】
句意:——Alex,你和你的新同学们相处得好吗? ——对。事实上,他们总是给我那么多的照顾。
考查名词辨析。spirit精神;care照顾;effort努力;trouble麻烦。根据“Yes. In fact, they are always giving me so much...”可知,此处表示我和新同学相处得好,新同学总是给我很多的照顾。故选B。 2.C 【解析】 【详解】
句意:约翰是个很直率的男孩,他总是把自己的想法和意见告诉父母。
考查形容词辨析。serious严肃的;lonely孤单的;open开放的,直率的;strict严格的。根据“he tells his ideas and opinions to his parents all the time”可知,此处表示约翰是一个直率的男孩。故选C。 3.B 【解析】 【详解】
句意:据悉,2022年冬奥会将在北京和石家庄同时举行。
考查动词短语辨析。put up举起;take place举行;build up建立;take over接管。根据“2022 Winter Olympic Games”可知,此处指举行奥运会,故选B。 4.D 【解析】 【详解】
句意:——大卫,你能告诉我一些关于新电影《你好,李焕英》的事吗? ——哦,对不起。我对它知之甚少,因为我还没看过。
考查动词时态。根据“I know little about it because I...it yet.”及标志词“yet”可知,本句的时态为现在完成时,结构为have/has done。故选D。 5.D
答案第1页,共13页
【解析】 【分析】 【详解】
句意:——谁正在跟我们的数学张老师说话?——可能是我们的数学班长李雷。 但我不确定。
考查情态动词辨析。must一定;can能够,可能(理论上或者逻辑上);need需要;may也许。根据“But I am not sure.”可知,我也不确定,所以使用may表示“有可能”。故选D。 6.C 【解析】 【分析】 【详解】
句意:——我想知道我是否能在两小时内到达天津。——当然可以。高铁非常快。 考查宾语从句引导词。根据“I wonder”可知,后面接的不是陈述句,不能用that引导宾语从句,排除选项A;根据回答“Of course, you can.”可知,此处是以if或whether引导的宾语从句,意为“是否”,排除选项B和D。故选C。 7.C 【解析】 【详解】
句意:——我试了几件夹克,但没有一件适合我。——不用担心。我们在隔壁房间有一些新的。
考查代词辨析。all所有的;each每一个;none没有;neither两者都不。根据“We’ve got some new ones in the next room.”可知,试过的都不合适,故选C。 8.A 【解析】 【详解】
句意:在顾客享用他们喜欢的东西之前,你应该先给他们端上一些茶或水。
考查动词辨析。serve提供;invite邀请;provide提供;protect保护。serve sb. sth./serve sth. to sb.意为“提供某物给某人”;provide sb. with sth./provide sth. for sb.意为“给某人提供某物”。根据句意可知,此处表达“提供”,空格后是“the customers some tea or water”,故用“serve”。故选A。
答案第2页,共13页
9.A 【解析】 【详解】
句意:——吉米,我们整个上午都在到处找你。——哦,我被邀请去跳广场舞。 考查一般过去时的被动语态。根据“we looked for you everywhere the whole morning”可知,时态是一般过去时,主语I是动作invite的承受者,用一般过去时的被动语态。故选A。 10.C 【解析】 【分析】 【详解】
句意:——你能告诉我去第一人民医院怎么走吗?——当然可以。
考查情景交际。It doesn’t matter没关系;Take it easy别紧张;Of course当然可以;You are welcome不客气。根据“Could you show me the way to No.1 People’s Hospital?”可知,对方在询问可否告知去如何去医院,此处使用Of course作肯定回答,表示愿意告知对方如何去医院。故选C。 11.C 12.D 13.C 14.B 15.A 16.A 17.B 18.D 19.D 20.B 【解析】 【分析】
本文主要讲述了Meghan在一个阳光明媚的夏天跟朋友去海边玩耍,朋友在海里游泳时她注意到海浪变得越来越大,她赶紧建议朋友们水里出来,尽管Julie戴着Meghan的新眼镜被弄坏了,但Meghan认为朋友最重要。
答案第3页,共13页
11.
句意:Meghan醒来看着窗外。
stayed up熬夜;showed up露面;woke up醒来;gave up放弃。根据“sunny summer morning”可知,早上醒来看着外面的天气,故选C。 12.
句意:然后她准备了他们需要的所有东西。
love喜爱;forgot忘记;buy买;need需要。根据“In her bag, she got beach towels, beach toys and other things”可知,她准备好了所有需要用的物品,故选D。 13.
句意:你有了新的太阳镜!
bags包;towels毛巾;sunglasses太阳镜;toys玩具。根据“the glasses to Julie”可知,Meghan有新的太阳镜,故选C。 14.
句意:Meghan把眼镜递给Julie。
sold售卖;passed递给;brought带来;sent发送。根据“Can I try them on?” “Of course,””可知,Meghan允许Julie试戴一下,所以把眼镜递给对方,故选B。 15.
句意:当其他人去海里游泳时,她决定去打沙滩网球。
while当……时;if如果;before在……之前;because因为。根据“She decided to play beach tennis…the others went for a swim in the sea”可知,她想在其他人去海里游泳时再打网球,故选A。 16.
句意:过了一会儿,Meghan注意到海浪越来越大。
noticed注意到;understood明白;decided决定;accepted接受。根据“the waves were getting bigger and stronger”可知,注意到海浪发生了变化,故选A。 17.
句意:你最好从水里出来。
fight打架;water水;rain雨;side一边。她注意到海浪越来越大,所以是建议在海里游泳的人赶紧从水里出来,故选B。 18.
答案第4页,共13页
句意:Meghan担心地问。
finally最终;unluckily不幸地;politely礼貌地;worriedly担心地。根据“a big wave swept Julie up and carried her onto the beach”可知,看到大浪把Julie卷到了海滩上,Meghan担心地询问,故选D。 19.
句意:我很好,但是你的太阳镜坏了。
dirty脏的;old老的;dear亲爱的;broken坏的。根据“Oh, well, I will just have to get a new pair”可知,太阳镜被弄坏了,故选D。 20.
句意:唯一真正重要的是你很好。
improves提高;matters事关紧要;happens发生;changes改变。根据“The only thing that really…is that you are OK”可知,Meghan认为眼镜坏没坏不重要,真正要紧的是朋友怎么样了,故选B。 21.B 22.A 23.C 24.A 25.D 26.B 27.B 28.C 29.A 30.D 【解析】 【分析】
本文作者向我们介绍俱乐部去旅行的经历,作者跟队伍走丢了,老师差点打电话找作者,作者留的是家里的电话,差一点就会吓到远在2000英里外的父母。 21.
句意:到达酒店后,我们决定在老城区的一家当地餐厅吃午饭。
feared害怕;decided决定;regretted后悔,遗憾;refused拒绝。根据“to have lunch at a
答案第5页,共13页
local restaurant in Old Town”可知,是决定要做的事,故选B。 22.
句意:然而,由于小组的规模,需要两次旅行,我是在第一组。
size尺寸;sign标志;form形式;safety安全。根据“two trips were needed I was in the first group”可知,被分成两组,是因为小组规模的问题,故选A。 23.
句意:我们必须在这里停留十分钟左右,请不要离开。
shout大叫;smoke抽烟;leave离开;hide隐藏。根据“We must stay here for about ten minutes, please don’t…”可知,必须停留,不能离开,故选C。 24.
句意:附近的商店有有趣的手工艺品在出售,所以我在等待第二组的时候去看了看。 waiting for等待;depending on依靠;passing by经过;parting with分开。根据“so I went to have a look while we were…the second group”可知,作者在等待第二组的时候去看了工艺品,故选A。 25.
句意:我在店里待的时间很短,然而,当我回来时,我发现所有人都走了。
warned警告;remembered记得;expected期待;found发现。根据“that everyone was gone”可知,发现所有人都离开了,故选D。 26.
句意:所以第二组直接到了,而第一组走过去,没有我。
nearly几乎;directly直接地;mostly大部分地;almost几乎。根据“So the second group got there…while the first group walked over, without me.”可知,第二组直接走了,故选B。 27.
句意:看到我,她看起来很担心,她说:“你去哪儿了?”
happy开心的;worried担心的;relaxed放松的;sleepy困倦的。根据“Where did you go…I was just going to…”可知,老师很担心我,故选B。 28.
句意:我正准备给你打电话。
trust信任;choose选择;call打电话;punish惩罚。根据“I told her that I didn’t have a phone with me.”可知,是要打电话给我,故选C。
答案第6页,共13页
29.
句意:这是我家里的电话号码,我可能会让2000英里外的父母心脏病发作(让人感到害怕),谢天谢地。
home家;office办公室;hotel旅馆;work工作。根据“I might give my parents a heart attack”可知,是家里的电话,故选A。 30.
句意:这是我家里的电话号码,我可能会让2000英里外的父母心脏病发作(让人感到害怕),谢天谢地。
comfortable舒服的;happy开心的;angry生气的;afraid害怕的。根据“I might give my parents a heart attack”和前文内容可知,如果我走丢了,父母会担心害怕,故选D。 31.C 32.A 33.G 34.B 35.F 【解析】 【分析】
本文是Kitty告诉A自己今天早上发生的糟糕经历的一则对话。 31.
根据“you don’t look happy”及“I had some terrible experiences this morning”可知,此处询问对方怎么了,C选项“你发生了什么”符合,故选C。 32.
根据“In the morning, I had to run all the way to school because I missed the bus”可知,此处应该是询问整个事情是如何开始的,A选项“一切事如何开始的”符合,故选A。 33.
根据“In the morning, I had to run all the way to school because I missed the bus”及“What was next”可知,听到对方的糟糕经历,为了安慰对方可以说自己也曾经有过相似的经历,G选项“我以前也有过类似的经历”,故选G。 34.
根据“I suddenly realized I had left my English book at home”及“That’s good”可知,前文描述了
答案第7页,共13页
自己把书落在了家里,此处应转折描述幸运的是怎么样,B选项“但幸运的是,我的同桌Susan碰巧有另外一本书给我”符合,故选B。 35.
根据“Amazing! That’s the only good news for me today”可知,此处应是描述一件好事,F选项“我听说你在歌唱比赛中得了第一名”符合,故选F。 36.B 37.A 38.D 【解析】 【分析】
文章是三个不同地方的天气预报的介绍。 36.
细节理解题。根据“Beijing”栏对应的信息“Maximum temperature: 37℃ at around 2 pm on Saturday, 24th August”可知,最热的时候是8月24日,周六,故选B。 37.
细节理解题。根据“London”对应的信息“Wettest day: Sunday, 25th August,Around 0.30 mm of rainfall.,Make sure to take an umbrella if you are out.”可知,在伦敦8月25日要出门的话要带雨伞,故选A。 38.
推理判断题。根据“Wettest day: Wednesday, 21st August,Around 12.20 mm of rainfall.,Make sure to take an umbrella if you are out.,Windiest day: At around 9 pm on Wednesday 21st August.”可知,在Seabrook 8月21日的天气是有雨有风的,故选D。 39.D 40.B 41.C 42.A 【解析】 【分析】
本文主要介绍了学生使用手机的情况,以及家长对此的看法和校方手机使用规则。 39.
答案第8页,共13页
细节理解题。根据“The great thing about my kids having mobile phones is that I can keep in touch with them.”可知,孩子有手机的好处是家长可以和他们保持联系。故选D。 40.
词义猜测题。分析“If my daughters behave badly, I confiscate their phones and their behavior quickly improves”可知,如果我的女儿表现不好,我会没收她们的手机,她们的行为会很快改善,此处confiscate的意思是“没收”,故选B。 41.
细节理解题。根据“My mom is afraid that I am going to lose my phone or that someone is going to steal it. She won’t buy me the really cool phone that I want.”可知,Sam的妈妈不给他买很酷的手机是因为担心手机会丢或者被偷,故选C。 42.
推理判断题。根据“I suppose that makes sense but it’s not fair that everyone else has a smart phone while I don’t”可知,Sam认为妈妈不给自己买手机是不公平的,所以在手机问题上对妈妈不满意,故选A。 43.B 44.A 45.D 【解析】 【分析】
本文主要介绍了两项针对中国人在疫情过后选择去哪以及何时旅行等情况的调查结果。 43.
主旨大意题。根据“Since the epidemic is getting worse and worse in the US, the UK and some other countries, International air travel has nearly stopped. It’s hardly surprising that many Chinese travelers would choose to travel at home because China has successfully got the epidemic under control.”可知,由于疫情在美国、英国和其他一些国家越来越严重,国际航空旅行几乎停止。许多中国游客选择在国内旅游并不奇怪,因为中国已经成功地控制了疫情。由此可知,第四段的主要目的是解释人们为什么选择在中国旅行。故选B。 44.
细节理解题。根据“It’s hardly surprising that many Chinese travelers would choose to travel at home because China has successfully got the epidemic under control.”可知,许多中国游客选择
答案第9页,共13页
在国内旅游并不奇怪,因为中国已经成功地控制了疫情。由此可知,作者觉得大多数人想在中国旅行是很自然的事情。故选A。 45.
推理判断题。根据“At the end of March, a travel survey found that 16% of 15, 000 people across 100 cities in China would be ready to travel in May… According to the survey, about 61% of the people said that they were going to travel again by August.”可知,约61%的人表示他们将在8月份再次出行。根据在第一次调查中,可知,有15, 000人参加调查,15000×61%=9150人,故约9150人将在8月份再次出行。故选D。 46.D 47.C 48.C 【解析】 【分析】
本文主要介绍了3D人造眼球对于盲人的影响和作用。 46.
细节理解题。根据“We have used some micro sensors(微型传感器) to feel the light”可知,是用微型传感器感受灯光,故选D。 47.
细节理解题。根据“the technology may also offer help to people in some other ways”可知,3D人造眼球可以在许多其他的方面帮助人们,所以他认为这项技术是有用的,故选C。 48.
细节理解题。根据“the technology may also offer help to people in some other ways”可知,3D人造眼球不仅仅能帮助盲人重见光明,故选C。 49.D 50.A 51.A 52.C 【解析】 【分析】
本文主要讲了关于宇航员做什么工作和他们在太空发生的奇怪事情。
答案第10页,共13页
49.
段落大意题。根据第一段内容“Each astronaut has a special job to do as part of the team…Their job is to learn how living things change when they are in space.”可知,每个宇航员都有特殊的工作要做。一些宇航员学习如何把东西组合在一起……有些宇航员是会驾驶飞机的飞行员……其他宇航员学习的主要是科学……。所以本段主要讲了宇航员所做的不同工作。故选D。 50.
细节理解题。根据第二段“Although each astronaut has a special job,each of them has to learn how to work where there is no gravity(地球引力).”可知,所有宇航员都必须学会如何在没有重力的地方工作。故选A。 51.
推理判断题。根据第三段“A lot of strange things happen to the body when it floats for that long.”可知,当它漂浮那么久的时候,身体会发生很多奇怪的事情。结合后两段内容可知,作者写后两段是为了展示发生在宇航员身上的一些奇怪事情。故选A。 52.
主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲了关于宇航员做什么工作和他们在太空发生的奇怪事情。故选C。
53.Because the man took her bag. 54.Because Joy may get hurt. 55.Joy’s brave and helpful. 【解析】 【分析】
本文是一篇记叙文,女孩子Joy勇敢追赶罪犯,建议Joy不要追赶罪犯以免受伤。 53.
根据第二段“‘That man just took my bag!’an old lady shouted hopelessly.”,可知老太太叫喊是因为有人拿走了她的包。故填Because the man took her bag. 54.
根据“ Next time, don't run after a criminal(罪犯).You may get hurt,”可知,建议Joy不要这么做因为,Joy可能会受伤。故填Because Joy may get hurt.
答案第11页,共13页
55.
根据“Joy gave the bag to the old lady. The old lady was so happy and thankful. She called Joy a hero. She took out her wallet and gave Joy $ 100,but Joy refused.”,可知Joy是勇敢的,也是乐于助人的。故填Joy’s brave and helpful. 56.(m)ad 【解析】 【详解】
句意:如果你不整理你的卧室,你妈妈会生气的。mad生气的,get mad变得生气,在句中作表语,故填(m)ad。 57.(m)emory 【解析】 【分析】 【详解】
句意:我那上了年纪的妈妈现在开始失忆了。根据空前“her”可知此处是名词,记忆:memory,此处是不可数名词,lose one’s memory失去记忆,固定短语。故填(m)emory。 58.(s)preads 【解析】 【详解】
句意:这种严重的疾病通常通过呼吸在人与人之间传播。根据中文及首字母提示,可知,用spread表示“传播”,句子是一般现在时,主语是单数形式,动词用三单形式,故填(s)preads。 59.(s)ubjects 【解析】 【详解】
句意:在这次摄影比赛中,我们有很多题材可以选择。根据中文及首字母提示,可知,用subject表示“主题”,many修饰名词的复数形式,故填(s)ubjects。 60.wooden 【解析】 【详解】
句意:他把她推开,她倒在木椅上。“chair”是名词,由此推断空格处填形容词,wooden木
答案第12页,共13页
制的,形容词作定语。故填wooden。 61.例文 Dear Peter,
I’m glad to hear from you. I think it’s very important for us to master basic labor skills. Firstiy, I mainly learn labor skills in labor class. Secondly, I actively participate in duty at school. Such as sweeping the floor, cleaning the windows, taking out the garbage and so on. Third, I do housework at home. For example, I help my mother sweep the floor, wash clothes and so on. Sometimes I volunteer. We go to the Old People’s home to help the elderly do what we can.
What about you? Looking forward to your reply.
Yours, Li Hua
【解析】 【分析】 【详解】
1.题干解读:本文是一封电子邮件。按照所有的提示内容回复对方有关劳动的相关情况。 2.写作指导:本文主要采用一般现在时,人称采用第一人称。分为三段式:第一段引出主题;第二段描述自己是通过哪些方式来掌握基本劳动技能;最后一段期待对方的回信。写作时保持主谓一致性,逻辑性要强,无语法和标点错误。
答案第13页,共13页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- fenyunshixun.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-9
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务