您好,欢迎来到纷纭教育。
搜索
您的当前位置:首页2019-2020学年山东省淄博市高一(上)期末英语试卷(有答案解析)

2019-2020学年山东省淄博市高一(上)期末英语试卷(有答案解析)

来源:纷纭教育
2019-2020学年山东省淄博市高一(上)期末英语试卷

一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)

A

Sonoma Bike Tour Start and end in San Francisco! With the bicycle tour Sonoma Bike Tour, you have a 6-day tour package taking you through San Francisco, USA and 3 other destinations (目的地) in USA. AGE RANGE 12 to 80 MAX GROUP SIZE 14 TRANSPORTATION Bicycle Days: 6 Our saving: ﹩108 From US ﹩2,587 California Cruzin' Hub Tour Start and end in Los Gatos! With the bicycle tour California Cruzin' Hub Tour, you have a 6-day tour package taking you through Los Gatos, USA and 5 other destinations in USA. AGE RANGE 14 to 80 MAX GROUP SIZE 12 TRANSPORTATION Bicycle, Mini-bus Days: 6 Our saving: ﹩103 From US ﹩2,477 Sonoma & Napa Valley Bike Tour Start and end in San Francisco! With the bicycle tour Sonoma & Napa Valley Bike Tour, you have a 6-day tour package taking you through San Francisco, USA and 4 other destinations in USA. AGE RANGE 12 to 80 MAX GROUP SIZE 14 TRANSPORTATION Mini-bus Days: 6 Our saving: ﹩120 From US ﹩2,875 Death Valley Bike Tour Start and end in Las Vegas! With the bicycle tour Death Valley Bike Tour, you have a 6-day tour package taking you through Las Vegas, USA and 7 other destinations in USA. Death Valley Bike Tour is a small group tour that includes accommodation as well as an expert guide, meals, transport and more. AGE RANGE 12 to 80 MAX GROUP SIZE 15 TRANSPORTATION Mini-bus Days: 6 Our saving: ﹩122 From US ﹩2,875 1. Which tour offers the least destinations? ______ 第1页,共13页

A. Sonoma Bike Tour. B. Death Valley Bike Tour. C. California Cruzin' Hub Tour.

D. Sonoma & Napa Valley Bike Tour.

2. What is special about the Death Valley Bike Tour? ______

A. It starts and ends in San Francisco. B. It provides accommodation and meals. C. You can travel to at most 7 destinations.

D. Anyone aged 10 to 80 can take part in the tour.

3. In which aspect do the four tours have in common? ______

A. Destinations. B. Transportation. C. Group size. D. Time length.

B

I'm Andrew Siegel and this is my garden. This is where my family and I grow a lot of different vegetables, flowers and herbs. Gardening has been really important to my family because it gives us an opportunity to spend time outside together, away from all the electronics.

Especially for my five-year-old, it really gives her an opportunity to be in touch with nature-all the little animals, insects and things that come out here.

We find that a lot of the things that we plan for in the garden don't always go the way that we'd like them to, and some of the things that we don't plan for become what we enjoy the most that year. So it's something that my family and I have learned: To appreciate(欣赏) all of it.

My advice for beginner gardeners is to just start. Get a pot, get a little bit of dirt, get a tomato plant or whatever plant you want and just get started.

I think sometimes it seems a little challenging. Trust me, it does not need to be perfect. You will enjoy every little thing you get out of it. Gardening has taught me patience, something I don't naturally have a lot of. It takes weeks, takes months before the work you put into it comes out. You learn not only to be patient, in that end product, but you've also learned that, after years of gardening, the end product is just part of it.

The journey of growing has become much more important to me than the actual produce that we get in the end. Nothing has been so valuable as the time I spend out here. I'm by no means in a farmland, but I do have my own little piece of what I consider heaven, and I've really learned to appreciate every little moment-every insect, every plant, every flower-and when you can appreciate it in that way, there's nothing better.

4. What does the underlined word \"five-year-old\" in paragraph 2 refer to? ______

A. The author. C. The insect. B. The author's daughter. D. The little animal.

5. What is the most important for Andrew Siegel in gardening? ______

A. Planting different vegetables and flowers. B. Staying at home together with her family. C. Enjoying the whole process of growing. D. Harvesting what the family planted.

6. Which of the following can be the best title? ______

第2页,共13页

A. The Joys of Gardening

C. Being in Touch with Nature B. The Benefits of Gardening D. Being Patient with Life

C

One of Australia's most famous natural gifts, the Great Barrier Reef is blessed with the breathtaking beauty of the world's largest coral reef. The reef contains a large variety of life and over 3000 reef systems and hundreds of islands with some of the world's most beautiful beaches. Because of its natural beauty, the Great Barrier Reef has become one of the world's most sought after tourist attractions.

However, for the past few years, the news about corals has been discouraging. Currently, the reef is threatened by climate change, tourism, water pollution, and overfishing. Agricultural fertilizer(肥料) runoff from Australian farms also has caused the widespread growth of sea-plants, which absorb most of the nutrients(养分) and leave little remaining for the living coral reef and the animals that live in it. \"What has changed is the increasing importance of climate change as a greater threat than the others,\" says David Wachenfeld, a scientist of the Great Barrier Reef Marine Park Authority. Coral reefs are extremely sensitive(敏感的) to warming ocean temperatures.

In a report on April 28, the Australian government said it set aside $500 million to help protect corals. The money will be spent on reducing water pollution from agriculture, fighting coral-killing starfish, reef monitoring, and research on climate influence.

Though the Australian investment is welcome, it will at best only delay coral deaths. It's too little, too late, as a leading coral-scientist Terry Hughes of James Cook University put it. The only way to save corals over the long term is to slow down climate change. That process will require all countries to work together to find the most effective way of cutting emissions (排放) of greenhouse gases.

The most recent emissions figures, however, show that the world is failing at that task. The year 2018 has seen an increase in global emissions. This week in Bonn, Germany, countries are meeting to discuss how to keep their word in the Paris climate agreement. Let's hope they hear about the silent death of the world's corals.

7. Why does the author write the text? ______

A. To introduce the Great Barrier Reef. B. To show the result of climate change.

C. To offer ways of protecting the Great Barrier Reef.

D. To tell us the serious situation of the Great Barrier Reef. 8. What can be inferred from Paragraph 2? ______

A. Sea-plants help to protect the coral reefs.

B. Water temperature has little to do with the coral reefs. C. Climate change is the main reason for coral reefs' death. D. Agricultural fertilizer provides nutrients for coral reefs.

9. According to Terry Hughes, the Australian investment in protecting the coral reefs was ______ .

A. timely B. unsatisfying C. effective D. useless

10. How can we protect the Great Barrier Reef effectively in the long run? ______

A. By reducing the emissions of greenhouse gases. B. By cutting down the number of tourists. C. By setting more strict rules on overfishing. D. By investing more in climate research. 二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)

第3页,共13页

Learning English as a second language can be a challenge, but it can also bring a lot of advantages. (1) The international business community often uses it for communication, even among people who do not speak the same native language. There are also many professional publications printed in English, which means it is often an important language for anyone working in science or research.

(2) People who speak two or more languages can easily get jobs in travel, international business, or translation. Even outside of a professional environment, people often like to be able to talk to individuals from around the world. They can communicate and talk with others more easily.

Knowing English can broaden the types of people you can speak to. Many people find great social and cultural benefits in having pen friends from other countries. (3) A large number of websites are available primarily in English. Anyone who does not understand the language may have difficulty using

them. Besides, for anyone interested in traveling to countries in which English is the common language, it is often essential to understand and speak it. Throughout the UK, US, and Canada, traveling and shopping are often made easier by speaking English. (4) Learning a language can also be a great way to meet people, even if you never plan on leaving home. A class at a local community center or college can introduce you to a wide variety of people. Language courses often encourage students to carry on conversations with each other in the language being learned. (5)

A. It's hard to get a job without speaking English.

B. This can be a great way to break the ice with new people. C. And the Internet makes such communication fast and easy.

D. For many people, learning English can broaden their employment opportunities.

E. Reading novels, watching movies and listening to music in English can also be helpful. F. One of the primary benefits is that it is often considered the language of global business.

G. It is much easier for you to explore these regions and more easily communicate with the locals. 11. A. A B. B C. C D. D E. E

F. F G. G 12. A. A B. B C. C D. D E. E

F. F G. G 13. A. A B. B C. C D. D E. E

F. F G. G 14. A. A B. B C. C D. D E. E

F. F G. G 15. A. A B. B C. C D. D E. E

F. F G. G

三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分) Dear Mrs. Koch,

I never thanked you for all you did for me. When I had you as a(16), I was in a bad place. You didn't know why I was (17) your class, and you were confused why a A student began to fail in every test. You were also(18)I wouldn't do my homework. I told you I(19), but you didn't buy that.

You had me come in after school for chemistry(20) almost every day. You spent loads of time helping me with(21) labs and homework I hadn't done. The more I came for help, the more I began to (22) you. I eventually trusted you enough to(23)my problems. I told you that my grandma was diagnosed with (诊断)

cancer and had three months to(24). I hadn't told anyone what was going on, not(25)my good friends. The day of our second term exam, my grandma (26). My mom and sister had already left to take care of

第4页,共13页

her,(27) me by myself to receive the news. That day, I entered your class and you knew (28)something was wrong. After the (29), you asked me what was going on and I told you. You were (30)for my loss and told me you were there if (31).

You saved me from the tides of the ocean that were(32)me beneath the big blue. You were my rescue (33), and I thank you for being there when no one else was. I have never had a teacher(34)so much to me and ask for so little in return. You are my(35)and by far the greatest teacher I have ever had. Thank you. 16. A. director B. teacher C. student D. player 17. A. starting B. planning C. continuing D. failing 18. A. shocked B. ashamed C. excited D. inspired 19. A. refused B. doubted C. understood D. forgot 20. A. knowledge B. opinion C. instruction D. information 21. A. missed B. dropped C. lost D. imagined 22. A. support B. accept C. hate D. trust 23. A. expect B. share C. keep D. enjoy 24. A. live B. work C. wait D. sleep 25. A. also B. always C. even D. still 26. A. drove away B. ran away C. passed away D. took away 27. A. sending B. forgetting C. taking D. leaving 28. A. suddenly B. immediately C. nearly D. finally 29. A. exam B. news C. problem D. experiment 30. A. funny B. regretful C. sorry D. ill 31. A. invited B. needed C. agreed D. happened 32. A. forcing B. warning C. reminding D. encouraging 33. A. runner B. rider C. walker D. swimmer 34. A. add B. owe C. give D. connect 35. A. precious B. favorite C. pleasant D. successful 四、选词填空-句子(本大题共10小题,共15.0分)

36. With butterflies in my stomach, I breathed______( deep).

37. If harmless actions are the opposite of harmful actions, why are shameless and harmful______

( behave) the same?

38. Grandfather and father,______(seat) at the table, are playing chess.

39. Last spring in Yellowstone, I followed a path______ took me through a dark forest.

40. When my English teacher______( step) into the classroom, I was surprised to see the same man I

had met earlier.

41. The flat terraces catch the rainwater and prevent the soil from______( wash) away. 42. Many people enjoy herbal tea because it can have a positive effect______ energy levels. 43. Not only can you post specific questions, but you can also______ your knowledge by reading ( broad)

posts from other English learners around the world.

44. People say that one man's meat is another man's poison,______ I feel at home with food from both my

cultures.

45. I hope my children and their children will still value our______( memory) of preparing the dinner

together.

五、书面表达(本大题共2小题,共40.0分)

第5页,共13页

46. 假定你是李华,你的英国朋友Jonah对中国美食很感兴趣,来信询问你家乡的特色饮食.请根

据以下要点给他回一封邮件.内容包括: 1.推荐一种美食; 2.简要介绍其特色; 3.邀请他来华品尝. 注意:

1.词数 100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯. Dear Jonah, ______________ Yours, Li Hua

47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一段,使之构成一个完整的故事.续写的词

数应为80左右.

When the young horse Daisy May came to us, she was pregnant (怀孕的). With no related experience, I was unprepared for what might come next.

After some difficulty, Daisy's baby was born. I heard a gurgling noise. I couldn't believe that baby was breathing and blinking his big brown eyes at me! We called him Samson, and of course I became his mother as much as Daisy was. I prepared to bottle-feed him, but Samson quickly found his natural food source. Thank God! This new mother was going to stay with her baby.

Samson has grown up surrounded with loving companions. I had to separate Daisy and Samson for a few hours a day when he was nine months old to wean (使……断奶) him, but otherwise he goes wherever she does. I think she would be lost without him. His horse stepdad Bernard taught him to always be ready to have fun. They enjoy playing football together and going for a roll on a hot summer day.

I asked a worker to make a harness (马具) for my three little horses. When I brought it home I taught them one by one how to pull a cart. Samson watched and freely followed Daisy. When he was three, I put the harness on him and he knew exactly what to do.

The most exciting thing about Samson is that he has become a little famous for his talents. Last winter, I wondered how Samson would feel about dragging a plastic sled behind him with me sitting on it. No problem at all- we moved smoothly across the snow. People came from all over to see him perform._______

第6页,共13页

-------- 答案与解析 --------

1.答案: 【小题1】A

【小题2】B

【小题3】D

1.A. USA and 3 other destinations in USA,解析:细节理解题.根据第一部分 San Francisco,(目的地)

USA and 5 other destinations in USA.美国的旧金山和美国的其他3个目的地,第二部分Los Gatos,美

国,洛斯加托斯及美国的其他5个目的地.第三部分

Las Vegas, USA and 7 other destinations in USA.美国拉斯维加斯和美国的其他7个目的地.可知,索诺玛自行车之旅目的地最少.故选A. 2.B.细节理解题.根据最后一部分

Death Valley Bike Tour is a small group tour that includes accommodation as well as an expert guide, meals, transport and more.

死亡谷自行车之旅是一个小团体之旅,包括住宿,专家指导,膳食,交通等.可知,死亡谷自行车之旅的特别之处是它提供住宿和膳食.故选B.

3.D.细节理解题.根据各部分Days: 6 可知,这四个旅行团的共同点是时间都是六天.故选D. 本文是一篇广告布告类阅读,主要介绍了三个自行车之旅的基本情况,包括路线,时间,费用等等. 考察学生的推理判断能力和联系上下文的的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断

4.答案: 【小题1】B

【小题2】C 【小题3】A

解析:1.B.细节理解题.根据文章第二段

Especially for my five-year-old, it really gives her an opportunity to be in touch with nature-all the little animals, insects and things that come out here.特别是对于我五岁的孩子,这真的给了她一个接触大自然的机会所有的小动物,昆虫和从这里出来的东西.可知指的是作者的女儿;故选B.

2.C.推理判断题.根据文章最后一段The journey of growing has become much more important to me than the actual produce that we get in the end.成长的旅程对我来说比我们最终得到的实际产品重要得多.可知安德鲁•西格尔在园艺方面最重要的是享受成长的全过程;故选C.

3.A.细节理解题.根据文章第一段 This is where my family and I grow a lot of different vegetables, flowers and herbs. Gardening has been really important to my family because it gives us an opportunity to spend time outside together, away from all the electronics.这就是我和我的家人种植许多不同蔬菜的地方,花和草药.园艺对我的家人来说非常重要,因为它给了我们一个机会一起出去玩,远离所有的电子产品.可知文章的最佳标题是园艺的乐趣;故选A.

本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者和家人都非常喜欢园艺,享受成长的过程.

考察学生的推理判断能力和联系上下文的的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断 7.答案: 【小题1】D

【小题2】C

【小题3】B

【小题4】A

第7页,共13页

D.解析:1.细节理解题.根据文章第二段However, for the past few years, the news about corals has

been discouraging.然而,在过去的几年里,有关珊瑚的新闻一直令人沮丧.目前,珊瑚礁受到气候变化、旅游业、水污染和过度捕捞的威胁.可知作者要写这篇文章告诉我们大堡礁的严重情况;故选D.

2.C.推理判断题.根据文章第二段What has changed is the increasing importance of climate change as a greater threat than the others,改变的是,气候变化作为一个比其他更大的威胁的重要性日益增加可知气候变化是珊瑚礁死亡的主要原因;故选C.

3.B.细节理解题.根据文章第四段Though the Australian investment is welcome, it will at best only delay coral deaths.尽管澳大利亚的投资是受欢迎的,但充其量只能延缓珊瑚的死亡.可知根据特里休斯的说法,澳大利亚在保护珊瑚礁方面的投资并不令人满意;故选 B. 4.A.推理判断题.根据文章第四段That process will require all countries to work together to find the most effective way of cutting emissions (排放) of greenhouse gases.这一过程将要求所有国家共同努力,找到减少温室气体排放的最有效方法.可知我们通过减少温室气体的排放才能有效地保护大堡礁;故选A.

本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了大堡礁的严重情况,受气候影响,它的珊瑚死亡严重.

考察学生的推理判断能力和联系上下文的的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断 11.答案: 【小题1】F

【小题2】D

【小题3】C

【小题4】G

【小题5】B

解析:1-5 FDCGB

1.F.细节理解题.根据下文

\"The international business community often uses it for communication, even among people who do not speak the same native language国际商界经常使用它进行交流,甚至是在母语不同的人之间\".可知此处应填\"其主要好处之一是,它经常被认为是全球商业的语言\".故选F. 2.D.细节理解题.根据下文

\"People who speak two or more languages can easily get jobs in travel, international business, or translation.会说两种或两种以上语言的人很容易在旅游、国际商务或翻译行业找到工作.\".可知此处应填\"对许多人来说,学习英语可以扩大他们的就业机会\".故选D. 3.C.细节理解题.根据前文

\"Many people find great social and cultural benefits in having pen friends from other countries许多人发现有来自其他国家的笔友对社会和文化有很大的好处\".可知此处应填\"互联网使这种交流变得又快又容易\".故选C.

4.G.推理判断题.根据前文\" Throughout the UK, US, and Canada, traveling and shopping are often made easier by speaking English在英国、美国和加拿大,说英语通常使旅行和购物变得更容易\".可知此处应填\"你更容易探索这些地区,也更容易与当地人交流\".故选G. 5.B.推理判断题.根据前文

\"Language courses often encourage students to carry on conversations with each other in the language bein

第8页,共13页

g learned.语言课程经常鼓励学生用所学的语言进行对话.\".可知此处应填\"这是与新朋友打破沉默的好方法\".故选B.

本文是一篇选句填空,文章主要介绍了学习英语作为第二语言可能是一个挑战,但它也可以带来很多好处.

考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断. 16.答案: 【小题1】B 【小题6】A 【小题11】C 【小题16】B

【小题2】D 【小题7】D 【小题12】D 【小题17】A

【小题3】A 【小题8】B 【小题13】B 【小题18】D

【小题4】D 【小题9】A 【小题14】A 【小题19】C

【小题5】C 【小题10】C 【小题15】C 【小题20】B

解析:BDADC ADBAC CDBAC BADCB

1.B.考查名词辨析. A. director 主任;B. teacher教师;C. student 学生;D. player 玩家;当我有你当老师的时候,我处境很糟.故选B

2.D.考查动词辨析. A. starting启动;B. planning 规划;C. continuing继续;D. failing失败;你不知道我为什么不及格,你也不明白为什么一个学生每次考试都不及格.故选D

3.A.考查形容词辨析. A. shocked震惊;B. ashamed惭愧;C. excited 兴奋的;D. inspired 灵感;你也很震惊我不做作业.故选A

4.D.考查动词辨析. A. refused拒绝;B. doubted 怀疑;C. understood 明白;D. forgot 忘记;我告诉过你我忘了,但你不相信.故选D 5.C.考查名词辨析. A. knowledge知识;B. opinion 意见;C. instruction 指示;D. information信息;你让我放学后几乎每天都来上化学课.故选C

6.A.考查动词辨析. A. missed错过;B. dropped 掉落;C. lost迷失;D. imagined 想象;你花了很多时间帮我做那些我没做过的功课.故选A

7.D.考查动词辨析. A. support支持;B. accept接受;C. hate 仇恨;D. trust 信任;我越是来寻求帮助,我就越信任你.故选D

8.B.考查动词辨析. A. expect期望;B. share分享;C. keep 保留;D. enjoy 享受;我最终信任你,和你分享我的问题.故选B

9.A.考查动词辨析. A. live活着;B. work 工作;C. wait等;D. sleep 睡觉;我告诉过你,我奶奶被诊断出癌症,还有三个月的生命.故选A

10.C.考查副词辨析. A. also同时;B. always总是;C. even 甚至;D. still仍然;我没告诉任何人发生了什么事,连我的好朋友都没告诉.故选C

11.C.考查短语辨析. A. drove away开车离开;B. ran away逃跑了;C. passed away 去世的;D. took away 带走;我们第二学期考试的那天,我奶奶去世了.故选C

12.D.考查动词辨析. A. sending发送;B. forgetting遗忘;C. taking 服用;D. leaving离开;我的妈妈和妹妹已经离开去照顾她了,留下我一个人来接收这个消息.故选D

13.B.考查副词辨析. A. suddenly突然;B. immediately立即;C. nearly 几乎;D. finally 最后;那天,我进了你的班,你马上就知道出了什么事.故选B

14.A.考查名词辨析. A. exam考试;B. news 新闻;C. problem问题;D. experiment实验;考试后,你问我发生了什么,我就告诉你了.故选A

15.C.考查形容词辨析. A. funny.有趣;B. regretful 遗憾的;C. sorry 对不起;D. ill 病;

第9页,共13页

你为我的损失感到难过,并告诉我如果我有需要的话你就在那里(帮助我).故选C

16.B.考查动词辨析. A. invited邀请;B. needed 需要;C. agreed 同意;D. happened发生;你为我的损失感到难过,并告诉我如果我有需要的话你就在那里(帮助我).故选B

17.A.考查动词辨析. A. forcing强迫;B. warning 警告;C. reminding 提醒;D. encouraging鼓舞人心的;你把我从大海的潮水中救了出来,潮水把我压在蓝色的大海里.故选A

18.D.考查名词辨析. A. runner跑步者;B. rider骑手;C. walker 步行者;D. swimmer 游泳运动员;你是我的救生员,我感谢你在别人不在的时候出现在那里.故选D

19.C.考查动词辨析. A. add添加;B. owe 欠;C. give给予;D. connect 连接;我从来没有一个老师给了我这么多,却要求得到这么少的回报.故选C 20.B. A. precious珍贵的;B. favorite最喜爱的;C. pleasant 愉快的;D. successful考查形容词辨析.

成功的;你是我的最爱,也是迄今为止我遇到的最伟大的老师.故选B

本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者童年时被一个好老师帮助的经历. 做完形填空首先要通读全文,了解大意,一篇完形填空的文章会有许多空格,所以,必须先通读一遍,才能大概了解文章内容,千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致,选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.这篇完型要多注意:填空时多联系上下文,注意固定搭配,答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确. 36.答案:deeply

解析:答案:deeply

考查副词.根据空前的动词breathed可知,此处应用副词修饰动词,所给词deep的副词是deeply,故填deeply.

我心里忐忑不安,深深地吸了一口气.

本题考查单词填空.首先根据句子结构和词与词之间的搭配关系判断应用所给词的何种词性进行填空,然后用单词的适当形式填空. 37.答案:behaviors

解析:答案:behaviors

考查名词.根据空前的形容词harmful可知,此处应用名词形式,因为所给的词behave的名词是behavior是可数名词,结合空前的are可知应用名词复数形式behaviors,故填behaviors. 如果无害的行为与有害的行为相反,为什么无耻和有害的行为是一样的?

本题考查单词填空.首先根据句子结构和词与词之间的搭配关系判断应用所给词的何种词性进行填空,然后用单词的适当形式填空. 38.答案:seated

解析:答案:seated.考查非谓语动词.动词seat的含义是:(使)就座、坐下,其宾语往往是sb.或oneself,因此本句中Grandfather and father与动词seat之间为被动关系,___(seat) at the table在句子中作方式状语,所以用过去分词形式,故答案为seated. 爷爷和爸爸坐在桌旁边,正在下棋.

本题考查非谓语动词.首先通过分析句子结构,确定所填单词为非谓语动词形式,然后判断与对应词之间的关系及时态信息,从而写出正确答案. 39.答案:that/which

that/which,解析:答案:考查定语从句,先行词为a path,在定语从句中做主语,所以用that或which

引导.

第10页,共13页

去年春天在黄石公园,我沿着一条把我带向一片漆黑的森林小路.

答题中,一定要认真分析,注意词性,句型的分析,答完后再通读一遍,看看所填单词是不是语句通顺,语意连贯. 40.答案:stepped

解析:答案:stepped

考查谓语动词.分析句子成分可知,此处是谓语动词,因为主句是一般过去时,所以此处也是一般过去时动词应用过去式stepped,故填stepped.

当我的英语老师走进教室时,我惊讶地看到了我以前遇到的那个人.

本题考查单词填空.首先根据句子结构和词与词之间的搭配关系判断应用所给词的何种词性进行填空,然后用单词的适当形式填空. 41.答案:being washed

解析:答案:being washed

考查动词.所给的动词wash与其逻辑主语the soil是被动关系,结合空前的介词from可知应用动名词的被动式being washed,故填being washed. 平坦的梯田吸收雨水,防止土壤被冲走.

本题考查单词填空.首先根据句子结构和词与词之间的搭配关系判断应用所给词的何种词性进行填空,然后用单词的适当形式填空. 42.答案:on/upon

解析:答案:on/upon,考查固定搭配,根据句意\"\",可知要填的词为\"on/upon\",构成固定搭配have effect on/upon对…有影响.

许多人喜欢花草茶,因为它能对能量水平产生积极影响.

答题中,一定要认真分析,注意词性,句型的分析,答完后再通读一遍,看看所填单词是不是语句通顺,语意连贯. 43.答案:broaden

解析:答案:broaden

broad的动词是broaden,考查动词.根据空前的情态动词can可知此处应用动词原形,故填broaden.

你不仅可以提出具体的问题,还可以通过阅读来自世界各地其他英语学习者的帖子来拓宽你的知识面.

本题考查单词填空.首先根据句子结构和词与词之间的搭配关系判断应用所给词的何种词性进行填空,然后用单词的适当形式填空. 44.答案:but

解析:答案:but,考查连词,根据句意\"人们说一个人的肉是另一个人的毒药,但我觉得在家里有两种文化的食物.\",可知前后是转折关系,所以用but连接.

人们说一个人的肉是另一个人的毒药,但我觉得在家里有两种文化的食物.

答题中,一定要认真分析,注意词性,句型的分析,答完后再通读一遍,看看所填单词是不是语句通顺,语意连贯. 45.答案:memories

第11页,共13页

解析:答案:memories

考查名词.根据空前的形容词性物主代词our可知,此处应用名词形式,因为所给的词memory是可数名词结合句意应用复数形式memories,故填memories.

我希望我的孩子们和他们的孩子们仍然珍视我们一起准备晚餐的回忆.

本题考查单词填空.首先根据句子结构和词与词之间的搭配关系判断应用所给词的何种词性进行填空,然后用单词的适当形式填空. 46.答案:Dear Jonah,

Hearing you are interested in Chinese food, I'd like to recommend a well-known dish- Gong Bao Chicken to you.(高分句型一)(推荐一种美食)

As one of the most popular dishes in my hometown, Gong Bao Chicken is made of chicken breast, roasted peanuts, small pieces of tofu, dried chilies and onions. Cooked with sugar, salt and vinegar, it has a combination of sweet and sour taste, which is loved by both the young and the old.(高分句型二)(简要介绍其特色)

I would like to extend my sincere welcome to you to pay a visit to China, during which I will show you around. We'll try this delicious dish and other famous local cuisines. Looking forward to hearing from you. (邀请他来华品尝) Yours, Li Hua

解析:

Hearing you are interested in Chinese food, I'd like to recommend a well-known dish- Gong Bao Chicken to you.(高分句型一)句中Hearing you are interested in Chinese food为现在分词作状语 听说你对中国菜感兴趣,我想向你推荐一道有名的菜--宫保鸡丁

Cooked with sugar, salt and vinegar, it has a combination of sweet and sour taste, which is loved by both the young and the old.(高分句型二)句中使用了非性定语从句

用糖、盐、醋烹调而成,酸甜兼备,老少皆宜.

近几年高考试题中的完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高.做完型填空首先要通读全文,了解大意.一篇完形填空的文章有许多空格,所以,必须先通读一至两遍,才能大概了解文章的内容.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.答案全填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确. 47.答案:

People came from all over to see him perform. The neighbors brought their grandchildren and their relatives to my farm. On seeing the crowd, Samson began to jump.(高分句型

一) He even picked up a hat from the ground! When I asked him if he had any bad habits, he tried to pick my pocket!(高分句型

二) He surprisingly learned these tricks himself. I just asked him to do them and he understood. The relationship I have with my \"baby\" Samson has been an amazing experience. Every day is a fun day with this superstar horse. (人们来我的农场观看这匹超级明星级的马进行表演,我们的默契配合也赢得了大家的喜欢)

解析:高分句型:

1. On seeing the crowd, Samson began to jump. 一看到人群,Samson就开始跳了起来.

第12页,共13页

On seeing the crowd为介词短语作时间状语.

2. When I asked him if he had any bad habits, he tried to pick my pocket! 当我问他是否有不良习惯时,他就来掏我的口袋. when引导一个时间状语从句.

写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的词汇和句式,同时也要注意使用高级词汇和句型使文章显得更有档次.特别注意在选择句式时要赋予变化.平时除了加强词汇积累,写作联系以外,还可以适当记忆一些类似的范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果.

第13页,共13页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- fenyunshixun.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务